Karikatür Sergisine Büyük İlgi - Son Dakika
Kültür Sanat

Karikatür Sergisine Büyük İlgi

Karikatür Sergisine Büyük İlgi

27'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, Muğla'da Açıldı.

14.12.2010 21:02

AYDIN Doğan Vakfı (ADV) tarafından geleneksel olarak düzenlenen 27'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, Muğla'da açıldı. Sanatseverler sergiye büyük ilgi gösterdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonunda açılan serginin ev sahipliğini Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün yaptı. Serginin açılış kokteyline Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı, Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, Eczacılar Odası Başkanı Arif Yılmaz, MUTSO Meclis Başkanı Hilmi Giresun, Valilik Halkla İlişkiler Müdürü Baki Gencel, belediye meclis üyeleri, sanatseverler ve çok sayıda davetli katıldı.

Aydın Doğan Vakfı Sergiler ve Teknik İşler Koordinatörü İlhan Artar, Muğla Belediyesinin ev sahipliginden memnun olduklarını ifade etti. Artar, "Geleneksel olarak düzenlediğimiz yarışmaya her yıl dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık olarak 3 bin 500 eser katılıyor. Ön elemeden geçen eserlerin sayısı 200'e düşürülüyor. Bu eserler arasından da 10 kişiden oluşan jüri 5 günlük çalışmanın ardından ilk üçü ve başarı ödülüne layık olanları belirliyor. 27'incisini düzenlediğimiz yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen eserler bazı illerde sanatseverlerle buluşturuluyor. Bu yılki yarışmanın sergisi İstanbul ve Ankara'dan sonra Muğla'da sergileniyor. Buradan sonra Adana, İzmir, Eskişehir, Erzincen, Ordu ve Balıkesir'de sergilenecek Aydın Doğan Vakfı olarak şiddet ve ayrımcılığın küresel istikrarı tehdit ettiği modern dünyada toplumsal uzlaşmayı, barışı, saygıyı ve hoşgörüyü herşeyden üstün görüyoruz" dedi.

Serginin Muğla'da açılmasından dolayı büyük onur duyduğunu belirten CHP'li Belediye Başkanı Osman Gürün, "Karikatür sanatı içinde çokşey barındıran özellikle toplumun demokrasi, insan hakları ve hoşgörüyle eleştiren bir sanattır. Biz sayfalarla yazı yazarak ifade edemediğimiz bazı durumları karikatüristler üç çizgiyle ifade edebiliyor. Bu sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Bu serginin ilimize gelmesini sağlayan Aydın Doğan'a ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Candan Fetvacı'ya ilimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Fatih Şahin karikatür sanatının önemine değindi. Vali Şahin "Bu serginin Muğla'da açılması bizi sevindirdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu sergiler gençlerimizin ufkunu açıyor ve geleceği görmelerini sağlıyor. Birbirinden güzel ve anlamlı eserler var. Muğla'da yaşayan herkes bu sergiyi mutlaka görmeli" dedi.

Muğla'da açılan sergide derece alan ve başarı ödülüne layık görülen karikatür sanatçılarının eserlerinin yanında yarışmada öne çıkan bazı çalışmalar da yer aldı. 42 ülkeden 110 eserin bulunduğu sergi 29 Aralık 2010 tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Karikatür Sergisine Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement