Kocaeli'den İran'ın sıfır noktasına kültür ve sosyal tesis hizmeti - Son Dakika
Kültür Sanat

Kocaeli'den İran'ın sıfır noktasına kültür ve sosyal tesis hizmeti

Kocaeli'den İran'ın sıfır noktasına kültür ve sosyal tesis hizmeti Kocaeli'nin Darıca Belediyesince, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde yapılacak tesisin temeli düzenlenen törenle atıldı.

11.08.2021 10:20  Güncelleme: 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'den İran'ın sıfır noktasına kültür ve sosyal tesis hizmeti

HAKKARİ - Kocaeli'nin Darıca Belediyesince, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde yapılacak tesisin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yüksekova'nın İran sınırında bulunan Esendere Belde Belediyesi ile kardeş belediye olan Kocaeli Darıca Belediyesi, beldenin Güvenli Mahallesi'nde yapılacak tesisin temeli düzenlenen törenle atıldı. İlk olarak Esendere Belde Belediyesinde Başkan Dırbaz Büyüksu'nun makamında bir araya gelen, Darıca Belediye Başkan Başkanı Muzaffer Bıyık ve beraberindekiler, bir süre yapılan görüşme sonrası karayolu ile Güvenli Mahallesine geçtiler. Güvenli Mahallesinde bir takım ziyaretlerde bulunan protokol üyeleri daha sonra törenin olduğu alana geçtiler. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve kurban kesiminin ardından temeli atılan tesisin açılış törenine Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz büyüksu, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Murat Güneş, AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Teşkilat Koordinatörü Abdulmecit Tarhan, AK Parti Yüksekova İlçe Başkanı Fatih Arslan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ve Hakkari Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Perviz Geçirgen katıldı.

Beldenin hizmetkarı olduğunu, var oldukça tüm gücüyle beldeye hizmet edeceğinin altını çizen Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu, "Darıca Belediyesinin yapacağı tesis beldede unutulmaz bir eser olacak. Bu gönülden desteği ve sıcak kardeşliği kelimelerle anlatmak mümkün değil. Şimdi biz daha iyi ve daha diriyiz, çünkü biz Türkiye'yiz. Bizim için mesafelerin, dilin, rengin önemi yoktur. Kardeşliğimiz baki kalacaktır. Sınırda hizmet var, hizmette sınır yoktur. Bu duygularla temelini attığımız bu eserimizin kudretimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Esendere Belde halkının Dırbaz Büyüksu'yu Belediye Başkanı olarak seçerek doğru bir tercih yaptığını belirten Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, "Başkan Dırbaz Büyüksu'nun beldenin refahı için çabalar sarf ettiğini biliyoruz. Hükümetimizin ve bizim desteklerimizle Esendere şahlanacak. Esendere halkına yakışan, güzel hizmetlerde bulunacağız. Bu proje de bunlardan bir tanesidir. Böyle güzel bir projenin yapım aşamasında emekçi kardeşlerimizin de inşaatı kazasız belasız bitirmelerini temenni ediyoruz. Bu güzel tesisin Esendere halkına hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra program sona erdi.

Kocaeli\'den İran\'ın sıfır noktasına kültür ve sosyal tesis hizmeti
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Kocaeli'den İran'ın sıfır noktasına kültür ve sosyal tesis hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi
    21:47 Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

    Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu kararın Bingöl'ün cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.


Advertisement