Kütahya Valisi Sultan Alaaddin Camii'ni İnceledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kütahya Valisi Sultan Alaaddin Camii'ni İnceledi

Kütahya Valisi Sultan Alaaddin Camii\'ni İnceledi

Kütahya Valisi Musa Işın, Domaniç ziyaretinde Sultan Alaaddin Camii'nde incelemelerde bulundu. Caminin yeniden inşa edilmesi için görüşmeler yapıldı.

08.11.2023 16:22  Güncelleme: 16:25

Kütahya Valisi Musa Işın, Domaniç ziyaretinde vatandaşların talebi üzerine ilçenin en eski camilerinden biri olan Sultan Alaaddin Camii'nde incelemelerde bulundu.

Vatandaşlar, Sultan Alaaddin döneminde inşa edilen camide iki kez yangın çıktığını ve sonrasında tarihi minarenin yanına kendi imkanlarıyla yeniden cami yaptıklarını ancak caminin fiziki imkanlarının yetersiz ve güvenli olmadığını söylediler. Bunun üzerine caminin mevcut durumunu yerinde inceleyen Vali Işın, Vakıflar ile iletişime geçerek caminin yeniden inşa edilmesi konusunda görüşmelerde bulundu.

Yapılan görüşmenin olumlu sonuçlandığını belirten Işın, Sultan Alaaddin Camii'nin aslına uygun olarak yeniden ahşap olarak inşa edileceğini söyledi.

Vali Işın, Domaniç'in tarihi ve kültürel mirasının korunması ve sağlıklı bir şekilde geleceğe aktarılması için elinden gelen desteği sağlayacağını belirtti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Kütahya Valisi Sultan Alaaddin Camii'ni İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement