Mahmut Oltan Sungurlu Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Mahmut Oltan Sungurlu Kültür Merkezi Açıldı

Mahmut Oltan Sungurlu Kültür Merkezi Açıldı

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'nde Mahmut Oltan Sungurlu'nun adı verilen kültür merkezi törenle açıldı.

20.06.2013 17:54  Güncelleme: 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılan ve Adalet ve Milli Savunma eski bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu'nun adı verilen kültür merkezi törenle açıldı.

Kültür merkezinin açılışına Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, eski Gümüşhane Milletvekili Temel Yılmaz, Kürtün Kaymakam Vekili Recai Karal, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yıllarca Türkiye'ye ve Gümüşhane'ye hizmet eden Mahmut Oltan Sungurlu'nun adının tesise verilmesinin ayrı bir güzellik olduğunu kaydeden Vali Mayda, "Bu bir kadirşinaslık örneğidir. Sayın Bakanımız gönüllerimizdedir ama bu şekilde isminin yeni nesillere aktarılması önemlidir" dedi.

Mahmut Oltan Sungurlu ise dedesinin mezarının Kürtün'de olduğunu, Kürtün ve Kürtünlülerle çok özel ve ayrı bağları olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından kültür merkezi, gençlik merkezi, çocuk oyun alanı ve mesire yeri olarak planlanan tesisin açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Ahmet Kanat tarafından Oltan Sungurlu'ya, Milletvekili Aydın'a ve eski Milletvekili Yılmaz'a 'Üstün Hizmet Belgesi'nin verildiği tören konser programıyla sona erdi. - Şhane

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Mahmut Oltan Sungurlu Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement