Malatya´da Yıldız Geçiti - Son Dakika
Kültür Sanat

Malatya´da Yıldız Geçiti

Malatya´da Yıldız Geçiti

Malatya Uluslararası Film Festivali'nden Renkli Açılış.

27.11.2010 02:07

Malatya Uluslararası Film Festivali ünlü sinema sanatçılarının katıldığı görkemli bir açılış töreni ile perdelerini açtı.

Malatya' Valiliği ile Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ilki düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali birbirinden ünlü sanatçıların katılımı ile İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Ali Sunal'ın sunuculuğunu yaptığı açılış gecesine Türkan Şoray ,Fatma Girik, Ayşen Gruda, Erol Günaydın, Nehir Erdoğan, İzzet Günay ile çok sayıda davetli sinema dünyasından isimler katıldı. Konukla açılış törenin yapılacağı salona girerken dışarıya serilen kırmızı halı üzerinden geçerek girdiler. İlk defa düzenlenen uluslararası film festivaline katılan sanatçılar Malatya'da olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Festivalin Açılışında bir konuşma yapan Malatya Valisi Ulvi Saran, Bu yıl ilkini düzenledikleri festivalin geleneksel olarak her yıl düzenleyeceklerini söyledi. Malatya'nın kültür ve sanat dalında bölgede önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Saran, Film Festivalin Malatya'yı önemli bir cazibe merkezi haline getireceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından 1.Uluslararası Film Festivalinde onu ödülüne layık görülen sinema sanatçıları Erol Günaydın ve Ayşen Gruda sahneye davet edildi. Ünlü sanatçıların ödüllerini ise yine sinemanın sultanları olan Türkan Şoray ve Fatma Girik takdim etti. Bu sırada sahnede duygulu anlar yaşandı. Vali Ulvi Saran ise sanatçılara Malatya'nın ünlü kayısısından oluşan tepsiyi hediye etti. Gece de ayrıca Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu'da birbirinden güzel türküleriyle geceye renk kattılar.

Renkli geçen gecenin ardından festivale katılan konuklar beraber kameralara poz verdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Malatya´da Yıldız Geçiti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement