MDOB'da Ödüllü 'İlişkiler' Prömiyeri - Son Dakika
Kültür Sanat

MDOB'da Ödüllü 'İlişkiler' Prömiyeri

MDOB\'da Ödüllü \'İlişkiler\' Prömiyeri

Mersin Devlet Opera ve Balesi, "İlişkiler" Adlı Balenin Prömiyerini Yapacak.

02.03.2011 17:01

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Çaykovski ve Rahmaninov'un müziklerinin kullanıldığı "İlişkiler" adlı balenin prömiyerini yapacak.

MDOB, Mehmet Balkan'ın koreografisini yaptığı, Lale Balkan'ın sahneye koyduğu tek perdelik eser, 3 Mart Perşembe günü sahnelenecek. Dekor ve kostüm tasarımı Tayfun Çebi'ye, ışık tasarımı Tarı Deniz'e, video tasarımı Şafak Türkel'e ait eserde başlıca rollerde Özlem Şenormanlılar, Özge Uzun Ösmen, Tutku Barın Tümen, Selgan Çavdaroğlu, H. Mine Örsçekiç, Derya Özbakır, Başak Özenç, Hülya Özkan, Pınar Humar, Berna Turhan İleri , Özge Hoşer , F.Gülben Oğuz , Ketevan Chkhıkvadze, Nıno Svımonıshvılı, Serbülent Biçer, Yusuf Afacan, Burak Burçak, Mahmut Akyol , İsmail Şereflioğlu, L. Haluk Karataş, Miray Boyacıoğlu, Ender Üçdemir, İrakli Bakhtadze, Y. Bahri Gürcan, Önder Acar, Önem Özden, Cenk Bıyık, Soner Fahlioğulları'nın yanı sıra 5 yıl önce İstanbul Devlet Konservatuarı Bale Bölümü'nde mezun olmasının ardından gerçekleşen kutlama sonrası da geçirdiği motosiklet kazasından sonra sakatlanarak tekerlekli sandalyeye mahkum olan M. Sefa Öztürk'te rol alıyor.

Dünya prömiyeri 1994'de Japonya'da, Türkiye prömiyeri 1999'da Antalya'da yapılan, aynı yıl Japonya'da düzenlenen koreografi yarışmasında "En İyi Koreografi" ödülü alan "İlişkiler" adlı tek perdelik eser, yaşamın sürprizlerini, bu sürprizlerin getirdiği mutluluk ve acıların insan üzerindeki etkileri, sevginin gücünü anlatıyor

Ünlü koreograf Mehmet Balkan, 17 yıl önce Japonya'da ardından da dünyanın çeşitli ülkelerinde sahnelenen eseri mersin sanatseverlerle buluşturmanın heyecanın yaşadıklarını söyledi. İlişkiler'in yaşanılan dünyada çok sıkça karşılaşılan hikayeyi bale ile sahneye taşıdıklarını anlatan Balkan, "Kadın erkek ilişkilerin anlatıldığı bu eserin sonu ne yazık ki dramatik" bitiyor" dedi.

Eserin bir diğer özelliğinin ise 2006'da geçirdiği kaza sonrası sahnelerden uzak kalan Mehmet Sefa'nın da eserde rol aldığını vurgulayan Balkan, şöyle konuştu:

"Geçirdiği o talihsiz kazadan sonra tekrar bizlerin arasında sahnede yerini alıyor. elinden geldiğince bu esere güç veriyor. Onu aramazda görmek tekrar kazanmak adına başta Devlet opera ve balesi Genel müdürü rengim Gökmen olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederim" dedi.

Eserde rol alan Ender Üçdemir ve H. Mine Örsçekiç, eserde yaşananların günümüzde ilişkileri de yansıttığını dile geçirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat MDOB'da Ödüllü 'İlişkiler' Prömiyeri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement