Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri

Mevlana\'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri

Prof. Dr. Atabey Kılıç: "Dileğimiz, Hz. Mevlana'nın Kayserili Hocası Burhaneddin Muhakkık ı Tırmizi'nin şehrinde, tarihte yıkılıp yok edilen Kayseri Mevlevihanesi'nin yeniden inşası"

14.12.2013 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kılıç, Mevlana'nın ve Hocası Tırmizi'nin hatıralarının yaşatılması için, Kayseri Mevlevihanesi'nin aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesini istediklerini söyledi.

Kılıç, Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında düzenlenen "Günümüzde Yurt İçi Mevlevihanelerinin Durum ve Konumları" konulu sempozyumda bildiri sundu.

Kayseri Mevlevihanesi'nin uzun yıllar önce yanlış müdahaleler sonucunda yok olduğunu ifade eden Kılıç, Mevlevihanenin yeniden tesisi için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Kayseri Belediyesinin Selçuklu mirasıyla ilgili son derece güzel çalışmalar yaptığını vurgulayan Kılıç, "Selçuklu Mirası Müzesi kurulma çalışmalarında bir hayli yol alındı. Dileğimiz, Hz. Mevlana'nın Kayserili Hocası Burhaneddin Muhakkık-ı Tırmizi'nin şehrinde, tarihte yıkılıp yok edilen Kayseri Mevlevihanesi'nin yeniden inşası... Üniversite olarak bu konuda gerekli bilimsel desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nuri Şimşekler ise Konya gibi Selçuklu kenti olan Kayseri'nin Selçuklu mirasına layıkıyla sahip çıktığını vurguladı.

Şimşekler, Kayseri Mevlevihanesi'nin bir an önce aslına uygun olarak yeniden kendi yerinde veya sembolik olarak Tırmizi'ye yakın bir yerde inşa edilmesi çalışmalarına, her türlü bilimsel desteği vereceklerini dile getirdi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement