"Mukaddes Miras Sergisi" 7 Aralık'ta Konya'da Açılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

"Mukaddes Miras Sergisi" 7 Aralık'ta Konya'da Açılacak

"Mukaddes Miras Sergisi" 7 Aralık\'ta Konya\'da Açılacak

Sergide, Kuzey Afrika'dan Çin'e, Hindistan'dan Moğolistan'a tüm İslam coğrafyasında kaleme alınmış ve özel koleksiyonlarda bulunan Mushafların birçoğu ilk kez görülecek

04.12.2013 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Konya Valiliği himayelerinde, İslam Kültür Sanat Platformu ile Konya Sanayi Odasının katkılarıyla gerçekleştirilen, 99 el yazması Kuran-ı Kerim'den oluşan "Mukaddes Miras Sergisi" 7 Aralık'ta Konya'da açılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin'in ardından Konya'da, Şeb-i Arus törenleri kapsamında açılacak sergi, İnce Minareli Medrese'de düzenlenecek törenin ardından sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sanat danışmanlığını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Özcan'ın yaptığı sergide, Kuzey Afrika'dan Çin'e, Hindistan'dan Moğolistan'a tüm İslam coğrafyasında kaleme alınmış ve özel koleksiyonlarda bulunan Mushafların birçoğu ilk kez görülebilecek.

İslam hat sanatında ekol olarak kabul edilen Şeyh Hamdullah, Cafer-i Baysunguri Tebrizi, Hafız Osman, Mehmet Emin Rüşdi ve Hafız Mustafa Şevki gibi önemli isimlerin eserlerinin de bulunduğu sergi, 17 Aralık'a kadar Konya İnce Minareli Medrese'de gezilebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Mukaddes Miras Sergisi' 7 Aralık'ta Konya'da Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement