Müzede Açık Hava Konseri Düzenlenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Müzede Açık Hava Konseri Düzenlenecek

Bayburt'ta 2010 yılında açılan ve 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen Baksı Müzesi, açık hava konserine ev sahipliği yapacak.

12.09.2018 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'ta 2010 yılında açılan ve 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen Baksı Müzesi, açık hava konserine ev sahipliği yapacak.

Baksı Müzesi'nden yapılan yazılı açıklamada, geçen ay açılışı gerçekleştirilen Şair Zihni Sanat Alanı'nda, sanatçı Erdal Erzincan'ın türküseverlerle bir araya geleceği belirtildi.

Bayburt'un yetiştirdiği sanatçı Şair Zihni'nin adını taşıyan ve bünyesinde 500 kişilik amfi tiyatronun da yer aldığı alandaki konserin 14 Eylül'de gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, Erdal Erzincan'ın geçmişten günümüze birçok türküyü seslendireceği kaydedildi.

Kent merkezine 45 kilometre mesafede, Bayraktar (Baksı) köyünde, Çoruh Vadisi'ne bakan bir tepeye ressam ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından kurulan Baksı Müzesi, kapılarını 2010 yılında açtı.

Çağdaş sanatla geleneksel el sanatlarını aynı çatı altında barındıran, atölyelerle yöre insanına eğitim ve istihdam sağlayan müze, kurulduğu günden bu yana 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Özel Ödülü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Kurumu Ödülü, TÜYAP Sanata Katkı gibi birçok ödüle layık görüldü.

Şair Zihni Sanat Alanı, geçtiğimiz ay Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konseriyle açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Müzede Açık Hava Konseri Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement