Ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu yaşamını yitirdi - Son Dakika
Kültür Sanat

Ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu yaşamını yitirdi

82 yaşındaki Türk kantocu, ses sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu İzmir'de kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

05.06.2023 23:35  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kantocu, ses sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu olan Nurhan Damcıoğlu, kamp yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görmeye başladı.

Ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu hayatını kaybetti

82 YAŞINDA HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

2010 yılından itibaren yaşamını sürdürdüğü İzmir'de bugün aniden rahatsızlanan Damcıoğlu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 82 yaşındaki Damcıoğlu'nun vefat haberi sanat camiası ve sevenlerini üzdü.

Ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu hayatını kaybetti

NURHAN DAMCIOĞLU KİMDİR?

Mustafa ve Hafize (Ürper) Damcıoğlu çiftinin 9 çocuğundan biri olan Nurhan Damcıoğlu, 29 Ağustos 1941 tarihinde Ankara'da doğru. Annesinin girişimleriyle 9 yaşında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü çocuk bölümüne kaydı yaptırılarak çok küçük yaşta tiyatro eğitimine başladı. Bale dersleri aldı. Radyo Çocuk Kulübünde 9 yıl çalıştı. 16 yaşından itibaren de Devlet Tiyatrosunda oynadı. Bu arada Ankara Cebeci Ortaokulundan mezun oldu. Cüneyt Gökçer'in yönlendirmesiyle 1965 yılında İstanbul'a geldi. İstanbul Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu, Gülriz Sururi- Engin Cezzar Tiyatrosu, Muammer Karaca Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Topluluğu ile çalıştı. Kanto'yu ilk olarak Toto Karaca'dan dinledi. Mücap Ofluoğlu'nun teşviki ile 1969'da ilk olarak kanto türü şarkı söyledi. Ardından tiyatroyu tamamen bırakarak kendisini tümüyle kantoya verdi. Maksim Gazinosu'nda sahneye çıkan Nurhan Damcıoğlu, burada Zeki Müren, Sevim Tuna ve Behiye Aksoy gibi isimlerle çalışma fırsatı buldu. Ercan Yenseni ile kısa süren bir evlilik yaptı. Daha sonra 2. evliliğini tiyatrocu Attila Olgaç ile yapıp 10 yıl evli kaldı. Nurhan Damcıoğlu, sanat yaşamında birçok ödül kazandı.

Ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu hayatını kaybetti
Ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu hayatını kaybetti
Ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu yaşamını yitirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu yaşamını yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Ali Kublay: Işıklar içinde uyusun alkışlarla göbek havalarıyla kantolarla uğurlamak lazım İzmir belediyesine duyrulur başkan uyuma 4 2 Yanıtla
  • mert çelik: o nasıl oyun tarzı öyle 1 0 Yanıtla
  • Mehmet Balcı: Gözümüzü açtığımızda onları gördük güzel değerlerimiz yaprak gibi düşüyorlar özlem duyuyoruz geçmişe ozaman Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun 0 0 Yanıtla
  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement