Öğretmenin Tavuk Sevgisi, Çiftlik Kurdurdu - Son Dakika
Kültür Sanat

Öğretmenin Tavuk Sevgisi, Çiftlik Kurdurdu

Öğretmenin Tavuk Sevgisi, Çiftlik Kurdurdu

Adıyaman'da çocukluğundan beri tavuklara ilgi duyan Aziz Özdemir, çiftlik kurma hayalini öğretmen olduktan sonra gerçekleşti.

27.03.2016 11:52  Güncelleme: 10:58

Kent merkezinde öğretmenlik yapan 45 yaşındaki Özdemir, çok sevdiği tavukları apartman dairelerinde besleyemeyince araştırmaya başladı. Bunun için Kahramanmaraş'taki arkadaşının tavuk çiftliğine giden Özdemir, burada yaptığı görüşmelerin ardından tavuk çiftliği kurdu.

Özdemir, tavukları çok sevdiğini ve Adıyaman'da bu işin eksikliği olduğu için çiftliği kurduğunu söyledi. Adıyaman'daki insanların doğal olmayan yumurtalarla çocuklarını beslemek zorunda kaldığını anlatan Özdemir, çiftlik kurmasında bunun da etkisinin olduğunu dile getirdi.

Kentte tavukçuluk sektörünün gelişmediğini belirten Özdemir, doğal ürün bulmanın zor olduğunu ve bu nedenle bu açığı kapatmak istediğini ifade etti. Yaptığı işin çok zor ve emek getirirken bir iş olduğunu anımsatan Özdemir, doğayla, hayvanlarla haşır neşir olmanın çok zevkli olduğu için yorgunluğu unuttuğunu vurguladı.

Tavukları çok sevdiğini anlatan Özdemir, "Bu işi hobi olarak yapıyoruz. Okuldan artan zamanlarımızı, hafta sonlarımızı, tatillerimizde gelip burada hem vakit geçirmek hem güzel bir şeylerle uğraşmak hem de topluma insanlara çocuklara faydalı bir şeyler üretmek, hedefimiz bu. Burada yumurtayı ben ve ailem kullandıktan sonra piyasa sürüyorum. Bunun takibini de tüm dostlar buraya gelerek yapabilirler." diye konuştu.

Çiftlikte Güneş Enerji panelleri ile elektriklerini kendilerinin ürettiğini belirten Özdemir, Adıyaman'a tavukçuluk konusunda teşvik verilmesi halinde bu işin çok daha yaygınlaşacağına inandığını kaydetti.

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Veteriner Barış Doyar ise Adıyaman yöresinde bu sektörün gelişmekte olduğunu belirterek, "Bu sevindirici bir gelişme. Biz de kurum olarak, bakanlık olarak bu çiftçilerimizin daima yanındayız. Daima elimizden geldiği kadar kurum olarak bunları her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Öğretmenin Tavuk Sevgisi, Çiftlik Kurdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement