Özgürlük Yürüyüşü"Nün Basın Gösterimi Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Özgürlük Yürüyüşü"Nün Basın Gösterimi Yapıldı

Özgürlük Yürüyüşü"Nün Basın Gösterimi Yapıldı

"En iyi film" dalında Oscar ve 4 dalda Altın Küre adayı gösterilen "Özgürlük Yürüyüşü/Selma"nın basın gösterimi gerçekleştirildi.

02.02.2015 16:21

"En iyi film" dalında Oscar ve 4 dalda Altın Küre adayı gösterilen İngiltere-ABD yapımı "Özgürlük Yürüyüşü/Selma"nın basın gösterimi gerçekleştirildi.

Ortaköy'de Feriye Sineması'nda yapılan gösterimin sonunda AA muhabirine açıklama yapan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, filmin geçen yıl Oscar ödülü alan "12 Yılllık Esaret"ten çok daha iyi bir film olduğunu söyledi.

ABD'nin geçmiş dönemde çok büyük günahları olduğunu ifade eden Dorsay, filmin belgesel anlatım özelliği taşıdığını kaydetti.

Dorsay, ABD'nin çok büyük günahlarının olduğunu savunarak, "ABD, şiddet toplumu ve sayısız önemli kişinin canına kıymış bir toplum ama bunun bilincinde ve sanatın aracılığıyla günah çıkartıyor. Bu filme de günah çıkarma olarak görüyorum. Böyle bir şiddet toplumunun böyle filmler yapması çok önemli" diye konuştu.

Yönetmen koltuğunda Ava DuVernay'ın oturduğu filmde, David Oyelowo, Carmen Ejogo, Tim Roth'un yanı sıra Tom Wilkinson, Oprah Winfrey, Martin Sheen, Giovanni Ribisi yer alıyor.

1965'te Alabama eyaletinin Selma kentinden eyalet başkentine giden 87 kilometrelik bir yol vardı. Bu yolda o dönem ABD tarihine geçen üç protesto yürüyüşü gerçekleştirildi. Martin Luther King'in öncülük ettiği bu yürüyüşler, kamuoyunu harekete geçirdi ve dönemin ABD Başkanı Johnson Oy Hakkı Kanunu konusunda köşeye sıkıştı. Nihayetinde protestolar etkili oldu ve kanun çıktı.

Değişen Amerika'nın hikayesini anlatan film, 6 Şubat'ta vizyona girecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Özgürlük Yürüyüşü'Nün Basın Gösterimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement