Paco Pena, İstanbul'da Patrias'ı Sahneledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Paco Pena, İstanbul'da Patrias'ı Sahneledi

Paco Pena, İstanbul\'da Patrias\'ı Sahneledi

İspanyol flamenko gitaristi Paco Pena, ölümünün 80. yılında İspanyol şair Federico Garcia Lorca'nın anısına sahnelediği "Patrias" gösterisini sundu.

15.12.2016 23:21

İspanyol flamenko gitaristi Paco Pena, ölümünün 80. yılında İspanyol şair Federico Garcia Lorca'nın anısına sahnelediği "Patrias" gösterisini sundu.

İş Sanat'ta sanatseverlerle buluşan usta flamenko sanatçısı, "Recuerdo a Granada", "Farruca", "Nana de Sevilla", " Buleria", "Liviana", "Gritos" ve "Ternura" eserlerinin de içinde bulunduğu özel bir repertuvarı yorumladı.

Sanat danışmanlığını Jude Kelly'nin, koreografisini Fernando Romero'nun üstlendiği gösteride, oyuncu Rio Muten ile dansçılar Angel Munoz ve Mayte Bajo da sahne aldı.

Gösteride ayrıca, gitarda Paco Arriaga ile Rafael Montilla, perküsyonda ise Nacho Lopez ile Jose Manuel Ramos sanatçıya eşlik etti.

İlk kez Edinburgh Festivali'nde, ardından Londra'da sahnelenen gösteri, İspanyol İç Savaşı'na odaklanıyor.

Royal Albert Hall, Saddlers Wells, Carnegie Hall, Concertgebouw gibi dünyanın saygın salonlarında gerçekleştirdiği Flamenko performansları ile geniş kitlelerin hayranlığını kazanan Paco Pena, yeni ve özgün fikirlerle flamenkoyu zenginleştiriyor.

Pena, 40 yıldan uzun bir zamana yayılan kariyeriyle, günümüzün en ünlü flamenko gitaristlerinden ve bestecilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Paco Pena, İstanbul'da Patrias'ı Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement