Paris'te Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Paris'te Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı başladı

Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi'nde düzenlenen Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'na Çağdaş Türk Sanatçılar Derneği (ACT) 26 Türk sanatçıyla katıldı.

21.10.2022 22:45  Güncelleme: 23:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi'nde düzenlenen Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'na Çağdaş Türk Sanatçılar Derneği (ACT) 26 Türk sanatçıyla katıldı.

Bu yıl Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'nda Türkiye'nin yanı sıra Almanya ve İngiltere gibi ülkelerden gelen Türk sanatçıların 100'ün üzerinde eseri sergileniyor.

ACT Başkanı Nazan Aktan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılında kurulan derneğin önemli platformlarda çağdaş Türk sanatçıların tanıtımlarını yapmaya çalıştığını söyledi.

Aktan, Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'na 9'uncu kez katıldıklarını bu yıl 26 Türk sanatçının eserlerini 2 stantta sergilediklerini ifade ederek, "Bu kadar talep göreceğimizi bilmiyordum" dedi.

Avrupa ve ABD'de farklı kentlerinde fuarlara katıldıklarını belirten Aktan, "Türkiye olarak her yerdeyiz." ifadesini kullandı.

Üç boyutlu karakter sanatçısı Gizem Çetin Göktekin, sanatçı meslektaşı Bilnur Ergün'le sanatçı Yonca Evcimik için oluşturdukları NFT dijital sanat eserleriyle fuara katıldığını anlattı.

Göktekin, "Uzay operası" adı verdikleri koleksiyonlarında karakter modelleme gibi farklı uygulamalar kullandıklarını belirtti.

Evcimik, "Çok değişik bir atmosferde ve kendi yaptığım işin çok dışında bir ortamdayım ama aşırı mutluyum çünkü bir ilki gerçekleştiriyorum kendime göre." dedi.

2 genç sanatçının NFT eserlerinden bahseden Evcimik, her bir eserin öyküsü olduğundan bahsetti.

Fuar, Louvre Müzesi'nin altındaki Carrousel du Louvre Sergi Salonu'nda 23 Ekim'e kadar devam edecek.

Paris\'te Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Paris'te Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement