Çanakkale'de Pedallar Sarıkamış Şehitleri İçin Döndü - Son Dakika
Kültür Sanat

Çanakkale'de Pedallar Sarıkamış Şehitleri İçin Döndü

Çanakkale\'de Pedallar Sarıkamış Şehitleri İçin Döndü

Atilla Bisiklet Kulübü üyeleri, Sarıkamış Allahuekber Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen törenle bisiklet turunu tamamladı.

29.12.2013 16:06  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış şehitlerini anmak için geçen hafta İstanbul'dan bisikletle yola çıkan Atilla Bisiklet Kulübü üyeleri, Sarıkamış Allahuekber Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen törenle bisiklet turunu tamamladı.

Törende konuşan, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Atilla Bisiklet Kulübü üyelerini Sarıkamış Bisiklet Derneği'ne bağlı bisikletçilerle karşıladıklarını söyledi.

Bisikletçilere bu uzun maratonda gösterdikleri fedakarlıktan dolayı Sarıkamış halkı adına teşekkür ettiğini belirten Özbilen, "Burada gelecek nesillerin dikkatinin çekilmesi için Çanakkale ve Sarıkamış gerçeğini bir arada tutmak, Çanakkale ve Sarıkamış'a her zaman böyle ring seferleri yaparak bisikletlerle gerekirse kamyonlarla otobüslerle ve piyade olarak, her türlü spor aktiviteleriyle biz bu mesajı buradan Türkiye'ye vermemiz lazım" diye konuştu.

Kulübün başkanı aynı zamanda takım kaptanı olan Atilla Atay ise bir farkındalık olsun diye 14 kişilik bir ekiple bu turu başlattıklarını ifade ederek, "Bu sene 7 etap olarak bin 550 kilometre yol katederek Sarıkamış'a şehitlerimizi anmaya geldik. Bu konunun daha anlamlı olması için yolun tamamını bisikletle geldik. Çok zor şartlarda buraya geldik ama şehitlerimizin yaşadığı acıları kısmen de olsa hissetmek için böyle bir proje yaptık. Her pedalda şehitlerimizi andık. Takım arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Atay, Başkan Özbilen'e, yanlarında getirdikleri toprakları takdim etti. Bisikletçiler daha sonra Sarıkamış Allahuekber Şehitlik Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çanakkale'de Pedallar Sarıkamış Şehitleri İçin Döndü - Son Dakika


Advertisement