Rekor Katılımlı 34. Dyo Resim Yarışması Sergisi Bursa’da - Son Dakika
Kültür Sanat

Rekor Katılımlı 34. Dyo Resim Yarışması Sergisi Bursa’da

Rekor Katılımlı 34. Dyo Resim Yarışması Sergisi Bursa’da

Bursalı Sanatseverler 11 – 21 Ocak Tarihleri Arasında Sergiyi Gezebilirler

14.01.2011 20:25  Güncelleme: 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hayata geçirilen Dyo Resim Yarışması'nın 34'üncüsünde ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan 70 eser, 11 – 21 Ocak tarihleri arasında Bursalı sanatseverlerle buluşuyor. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen sergi açılışı, Bursa Devlet Güzel Galerisi'nde yapıldı.

Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Şinasi İşler ve diğer öğretim görevlilerinin yanı sıra Yaşar Holding Boya Grubu yöneticilerinin katıldığı açılışa, Bursalı sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi.

1967 yılından bu yana düzenlenen Dyo Resim Yarışması'nın 34'üncüsüne Türkiye, Azerbaycan, Yunanistan, Hollanda, Fransa, İtalya ve İsviçre'den 1004 sanatçı, 1609 eserle katıldı. Rekor katılımın gerçekleştiği yarışmada, pentür dalında; Fatih Karakaş, İsmail Ateş, Mehmet Aslışen ve Mehmet Çevik, özgün baskı kategorisinde ise Ali Can Metin ve Şükran Ulucan'ın eserleri başarı ödülüne layık görüldü. Başarı ödülü alan eserlerle birlikte 70 eser sergilenmek üzere seçildi. Yarışmanın Seçici Kurulu'nda Burhan Doğançay, Prof. Dr. Ergin İnan, Prof. Dr. Mustafa Pilevneli, Prof. Gören Bulut, Prof. Mümtaz Sağlam, Prof. Atilla Atar ve Yalçın Gökçebağ gibi ünlü ressamlar yer aldı.

34. Dyo Resim Yarışması'nda ödül alan eserler özgün hikâyeleri ile de öne çıktı. Ressam Fatih Karakaş, "Demokrasi" isimli eserinde, bir sarımsak demetini resmetti. Karakaş, resmini yaptığı sarımsak demeti ile ilgili şunları söyledi: "… Kimisi küçük, kimisi büyük, kiminin birkaç dişi eksilmiş kiminin ise tam... Ama hepsi bir arada, hepsi birbiriyle temas halinde, sesleri çıkmıyor, isyan etmiyorlar. Köklerini sıkı sıkıya bağlayan bağcıktan hiçbiri şikâyetçi değil".

Bir diğer ressam Mehmet Aslışen'in portresinin çıkış noktasını, postmodernizmle birlikte estetik bir kategori olarak yeniden gündeme gelen "kiç" olgusu ve bu olgunun ikonlarından olan, "çiko" resmi oluşturdu. Eser, popüler kültür ve parodi bağlamında göndermeler içeriyor.

Pentür dalında ödül kazanan ressamlardan Mehmet Çevik ise eserinde Porsuk Çayı'nı resmetti.

"Porsuk Çayı" adlı çalışmada; korku, maksat, atmosfer, yalnızlık ve süreç kavramları ağır basıyor. Çevik, eseriyle ilgili olarak, "Porsuk Çayı, Eskişehir'den geçen bir çaydır. Suyundan bir bardak da benim resmim için verdi. Çay durdu ben devam ettim. Porsuk Çayı'na meydan okumak benim için de böyle mümkündür ancak..." yorumunu yaptı.

Farklı yorumları ve tarzları buluşturan eserlerin tümü, 21 Ocak 2011 tarihine kadar Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Rekor Katılımlı 34. Dyo Resim Yarışması Sergisi Bursa’da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement