Samsun'da Kültür ve Sanat Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Samsun'da Kültür ve Sanat Çalıştayı Düzenlendi

Samsun\'da Kültür ve Sanat Çalıştayı Düzenlendi

Samsun'da, Kültür ve Sanat Platformu ile OMÜ'nün işbirliğinde organize edilen, Samsun Kültür ve Sanat Çalıştayı düzenlendi.

30.04.2013 16:02  Güncelleme: 17:18

Samsun'da, Kültür ve Sanat Platformu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği'nde organize edilen, 'Samsun Kültür ve Sanat Çalıştayı' düzenlendi.

İlkadım Kampüsü OMÜ Sahnesi'nde gerçekleşen 'Samsun Kültür ve Sanat Çalıştayı'na Vali Yardımcıları Mesut Taner Genç, Mehmet Ali Karatekeli, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, dekanlar, öğretim üyeleri çok sayıda öğrenci katıldı. Çalıştay öncesinde Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu. Samsun Kültür ve Sanat Platformu adına konuşan Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, "Samsun'da maalesef çoğu kurumlar ancak kendilerinin organize ettiği programları destekliyorlar ve katılım olarak da onlara ilgi gösteriyorlar. Bunun mutlaka ve mutlaka aşılması ve birlikte hareket edilmesi gerektiğine inanıyorum. Ben Samsun'un çok ileriye gittiğine, çok iyi işler başarabileceğine, kültür ve sanat faaliyetlerinin de ilerde çok üst düzeyde olacağına inanıyorum. Samsun'da gözle görülür değişiklikler var. Her gün yeni bir otel, yeni bir işletme, yeni bir müessese açılıyor. Samsun'un sosyal hayatını geliştiren gelişmeler meydana geliyor. İleriki yıllarda Samsun şu anda bulunduğundan kat kat daha fazla önem kazanacaktır" dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, insan eliyle yapılmış üretilmiş her şeyin kültür olduğunu, sanat ise herkesin yapamadığı, bazı kişilerin ortaya koyabildiği, diğer kişilerin ise beğendiği, gıpta ettiği, hayranlık duyduğu ürünler olduğunu ifade etti. Sanat üzerine konuşmanın çok netameli bir konu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akan, "Sanatla iştigal edenler, kendilerinin genel topluluktan farklı, seçilmiş, özel gönderilmiş gibi bazı hususiyetleri olduğunu atfederler. Dünyada en zengin yemek kültürü olan ülke Türkiye'dir. Mesela Fransa'da sadece belirli bir kültürün ürettiği yemekler vardır. Ama Türkiye'de Türklerin ürettiği yemeklerin yanında, Ermenilerin geliştirdiği yemeklerini de kullanmaktayız. Rumların Ege'de geliştirdiği zeytinyağlı yemekleri de kullanmaktayız. Kürtlerin, Arapların, Gürcülerin Çerkezlerin, Türkmenlerin, Kazakların, Tatarların ve adını sayamadığımız birçok kültürün yemekleri de Türk yemek kültürünün içine girmiştir. Böyle zengin bir kültüre sahip bir ülkedir Türkiye. Aynı şekilde türkülerimiz de böyledir. Türkiye'ye de böyle bakmak gerekir" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Samsun'da Kültür ve Sanat Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement