Şiiri Resme Yordular - Son Dakika
Kültür Sanat

Şiiri Resme Yordular

Şiiri Resme Yordular

Dicle Üniversitesi Şiir Kulübü öğrencileri, Diyarbakır'ın ünlü 10 şairin şiirlerine uygun resimler çizerek 'Rengim Şiir' adıyla sergilediler.

08.04.2014 16:16

Kişilerin hayal dünyasına seslenen resmi, gönül teline dokunan şiir ile birleştiren Dicle Üniversitesi Şiir Kulübü öğrencileri, şiir ve resmin bir arada toplandığı 'Rengim Şiir' adlı resim sergisi düzenlendi.

Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmet Arif, Sezai Karakoç gibi Diyarbakır'ın ünlü 10 şairin şiirlerine uygun resim çizen öğrenciler, eserlerini Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi Fuaye Salonunda sergiledi.
Serginin açılışına Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Özbek, Diyarbakır Ahmet Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi Müdürü Metin Aksoy, öğretim üyeleri, Diyarbakırlı şairler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılış kurdelesini kesen Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Türkiye'nin kültür ve sanat birikiminde ve bugünlere gelmesinde Diyarbakırlı şairlerin çok büyük katkısı olduğunu belirtti. Eyigün, "Onların torunları olan Diyarbakırlı Üniversite Öğrencilerinin hemşerilerinin bu mirasını bugün daha yüksek bir noktaya çalıştıklarını gururla görüyoruz" dedi.
Eyigün, sözlerini şöyle sürdürürdü: "Bugün Dicle Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler sanat adına bir ilki gerçekleştirdiler. Şiir gibi soyut bir sanatı, bir sanatçı duyarlılığıyla somut olan resme dönüştürdüler. Bu, sanat adına çok heyecan verici bir olay. Diyarbakır ve Türkiye sanatseverlerin bu üretkenliği takdir etmesi gerekir. Başta şiir kulübü başkanı ve üyeleri olmak üzere emeği geçen herkesi kutlarım"

Açılış öncesi bir konuşma yapan Dicle Üniversitesi Şiir Kulübü Başkanı Murat Ekinci, sergide emeği geçen öğretim üyelerine, Dicle Üniversitesi Merkez Kütüphane çalışanlarına, şiir kulübü öğrencilerine teşekkür etti. Şiir kulübü başkanı ve serginin düzenlenmesine öncülük eden Sergi, 9 Nisan 2014 tarihine kadar açık kalacak.

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement