Şişli Ahşap Oyuncak Atölyesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Şişli Ahşap Oyuncak Atölyesi

Şişli Ahşap Oyuncak Atölyesi

Şişli Belediyesi, İstanbul gibi bir mega kentte kent kimliğinin doğru kazanılmasına önemli katkıları olacak bir ilke imza attı.

23.02.2015 15:11  Güncelleme: 15:12

Üç aydır Şişli ilçesinin çeşitli mahallelerinde hizmet veren "Ahşap Oyuncak Atölyesi" çocuklar ve yetişkinleri hedefliyor. Ahşap oyuncağın doğal dokusu kent yaşamında uzaklaştığımız doğallığı kent insanına geri getiriyor.

Ekolojik yaşam modellerinin ön plana çıktığı günümüzde "ahşap oyuncak" dönüşebilen, tamamen doğal ve sağlıklı yapısıyla vazgeçilmez olduğunu hissettiriyor. Ahşap oyuncaklar yapılan Şişli Belediyesi Ahşap Oyuncak Atölyesi'nde geçmişten günümüze farklı konsept ve çeşitlerde oyuncaklar üretiliyor.

Üretime, özellikle de zanaata uzaklaşılan kent yaşamında, bu küçük, butik atölyeler doğadan kopuk bir yaşam süren kent insanının oksijen depoları işlevini görüyor. Şişlilere ücretsiz olarak hizmet veren atölye, önceliği okullara vererek tüm Şişli halkına ulaşmayı hedefliyor.

İlerleyen dönemlerde İstanbul ve Anadolu şehirlerinde de çocuklar ve kadınlarla buluşmayı amaçlayan atölye, hali hazırda çalışmalarına yerleşik olarak Şişli Dereboyu Mahallesi'nde devam etmekte. Oya Cedidi Ural tarafından kurulan atölyeye katılmak isteyenler 0535 396 7958 numaralı telefonu arayarak randevu alabilirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Şişli Ahşap Oyuncak Atölyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement