Şişli Belediyesi'nin '100. Yılında Lozan: Sonsuz Barış' Sergisi 25 Temmuz'da Açılıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Kültür Sanat

Şişli Belediyesi'nin '100. Yılında Lozan: Sonsuz Barış' Sergisi 25 Temmuz'da Açılıyor

Şişli Belediyesi\'nin \'100. Yılında Lozan: Sonsuz Barış\' Sergisi 25 Temmuz\'da Açılıyor
14.07.2023 12:44  Güncelleme: 13:02

Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen '100. Yılında Lozan: Sonsuz Barış' sergisi, 25 Temmuz'da Yapı Kredi Bomontiada Galeri'de sanatseverlerle buluşacak. Sergi, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının aşamalarını ve 100 yıllık kazanımlarını tarihi belgeler, fotoğraflar, haritalar ve tanıklıklarla ele alıyor. İnönü Vakfının desteğiyle hayata geçirilen sergi, antlaşmanın Türkiye için önemini ve dünya barışı için taşıdığı değeri anlatmayı hedefliyor. Sergi, 25 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Ayrıca, sergi kapsamında 26 Temmuz'da 'Barış Yüzyılı' konulu bir panel düzenlenecek. Panele Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Emekli Büyükelçi Mustafa Oğuz Demiralp, İsviçre Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch ve Zeynep Bilgehan konuşmacı olarak katılacak.

Şişli Belediyesi tarafından hayata geçirilen "100. Yılında Lozan: Sonsuz Barış" sergisi 25 Temmuz'da sanatseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi Bomontiada Galeri'de düzenlenecek sergi, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının aşamalarını ve 100 yıllık kazanımlarını tarihi belgeler, fotoğraflar, haritalar ve tanıklıklarla ele alıyor.

İnönü Vakfının desteğiyle hayata geçirilen sergi, hem antlaşmanın Türkiye için önemini hem de dünya barışı için taşıdığı değeri anlatmaya odaklanıyor.

Sergi, 25 Temmuz-15 Ağustos'ta 11.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

"Barış Yüzyılı" paneli düzenlenecek

Sergi kapsamında ayrıca, Lozan Anlaşması'nın 100. yılına özel 26 Temmuz 18.00'de "Barış Yüzyılı" konulu panel düzenlenecek.

Gazeteci Barçın Yinanç'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panele, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Emekli Büyükelçi Mustafa Oğuz Demiralp, İsviçre Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch ve Zeynep Bilgehan konuşmacı olarak katılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şişli Belediyesi'nin '100. Yılında Lozan: Sonsuz Barış' Sergisi 25 Temmuz'da Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement