Skf Türk'ün 'Hayatımız Spor' Konulu Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı! - Son Dakika
Kültür Sanat

Skf Türk'ün 'Hayatımız Spor' Konulu Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı!

Skf Türk\'ün \'Hayatımız Spor\' Konulu Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı!

BASIN BÜLTENİDİR.

17.09.2010 21:08

BASIN BÜLTENİDİR.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen ve ödülleri fotoğraf dünyasında bir prestij unsuru haline gelen SKF Türk Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Spor Yazarları Derneği’nin katkıları ile bu yıl Gelenekselden Güncele Hayatımız Spor temasına yer veren yarışmada ödüller, 16 Eylül Akşamı, Rahmi M. Koç Müzesi’nde verilen bir davetle sahiplerini buldu. Yarışmada ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan tüm fotoğraflar, Rahmi M. Koç Müzesi’nde Eylül ayı sonuna dek görülebilir.

Rahmi M. Koç Müzesi Erdoğan Gönül Galerisi, 16 Eylül Perşembe Akşamı, Bilgi Mühendisliğinin Gücünü ülkemize taşıyan SKF Türk’ün görkemli davetine ev sahipliği yaptı. Organizasyonda bu yıl sekizincisi düzenlenen SKF Türk Fotoğraf Yarışması’nın Ödül Töreni ve Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Spor Yazarları Derneği’nin katkıları ile bu yıl, Gelenekselden Güncele HAYATIMIZ SPOR temasına yer veren yarışmada, objektiflere yansıyan kareler, görülmeye değer güzellikte…

Fotoğraf dünyamıza yeni sanatçılar kazandırmayı hedefleyen yarışmanın jüri üyeleri, Fotoğraf Sanatçısı Cengiz Akduman, SKF Türk Genel Müdürü N. Mahmut Işıkara, Foto Muhabiri, TSYD As Başkanı İlyas Namoğlu, Fotoğraf Sanatçısı Bülent Özgören ve TSYD Başkanı ve Usta Spor Yazarı Esat Yılmaer… Görkemli gecede, sergilenen 30 fotoğraf beğeni topladı.

Spor ve medya dünyasından renkli isimlerin katıldığı gecede, iki bin liralık Birincilik Ödülü ile İkincilik ve Üçüncülük Ödülleri’nin yanı sıra TSYD tarafından verilen Özel Ödül de sahiplerini buldu. Birincilik Ödülünü Burak Şenbak, İkincilik Ödülünü Birol Kıraç, Üçüncülük Ödülünü Bekir Tuğcu, TSYD Özel Ödülünü Ercan Çelebi aldı. Ödüllerle birlikte açılışı yapılan fotoğraf sergisi, Eylül sonuna kadar ziyaret edilebilir.

Amaç, Yeni Fotoğraf Sanatçıları Kazandırmak

SKF Türk’ün bu yıl sekizincisi düzenlenen fotoğraf yarışması, artık kalıcılığını kanıtladı ve fotoğrafseverler arasında oldukça tanındı. Son yıllarda, yarışmada dereceye girmek önemli bir prestij unsuru… Yarışma hakkında görüşlerini sorduğumuz SKF Türk Genel Müdürü Mahmut Işıkara, “Hayatımız Spor” konusunun nasıl belirlendiğini şöyle anlattı: “Spor konusunun seçilmesinde, bu yıl 2010 Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası’nın ülkemizde düzenlenmesinin büyük etkisi oldu. Dünya Futbol Şampiyonası da bu yıl yapıldığı ve ülkemizde futbolun ne kadar popüler olduğunu bildiğimiz için, bu konunun çok ilgi göreceğini düşündük. Konuyu belirlerken popüler sporlar etkili olduysa da bizim tüm yarışmalarımızda önceliğimiz, konuların hayata yansımasını görebilmektir. Bu yıl tema olarak sporu seçtiğimiz halde "Hayatımız Spor" başlığı ile spora biraz daha felsefi boyutuyla bakmak istedik” dedi.

SKF Türk Fotoğraf Yarışması’na her yıl 400’e yakın fotoğrafçı başvuruyor. Bu yıl, 1200’den fazla fotoğrafın katıldığı 8. SKF Türk Fotoğraf Yarışması’nda ödüller ve sergi için seçilenler, hayatın içinden yakalanan birbirinden güzel kareler… Sporseverler, Eylül ayı sonuna kadar Rahmi M. Koç Müzesi’ni ziyaret ederek, hayatın içinde sporun ne kadar estetik yorumlandığını görme fırsatını yakalayabilirler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Skf Türk'ün 'Hayatımız Spor' Konulu Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement