Şubat Ayının Üçüncü Haftasında 2’si Yeni 12 Oyun - Son Dakika
Kültür Sanat

Şubat Ayının Üçüncü Haftasında 2’si Yeni 12 Oyun

Şubat Ayının Üçüncü Haftasında 2’si Yeni 12 Oyun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Şubat Ayının Üçüncü Haftasında 2'si Yeni 12 Oyunla Seyircilerin Karşısına Çıkıyor.

14.02.2011 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Duşan Kovaçeviç'in yazdığı, M. Nurullah Tuncer'in yönettiği Buluşma Yeri ve konseptini Barış Bakova ile İbrahim Ulutaş'ın yaptığı, İbrahim Ulutaş'ın yönettiği dans tiyatrosu Sonsuz Tekrar'ın yanı sıra İBB Şehir Tiyatroları'nda, 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında oynanacak oyunlar şöyle; Kadınlar. Savaş. Komedi, Tarla Kuşuydu Juliet, Arzunun Onda Dokuzu, Doğum Günü Partisi, Yüzleşme, Çığ, Pırtlatan Bal, Karagöz Balıkçı, Cambazhane, Biri Hiçbiri ya da Hepsi.

İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu Buluşma Yeri… M. Nurullah Tuncer'in, Duşan Kovaçeviç oyunlarından üçleme projesindeki ilk oyunu "İntiharın Genel Provası" geçen sezon seyircimizle buluştu. Gerçeğin yaşarken ne olduğunu bilemeyiz. O ölümlü olanda gizlidir, mesajını veren projenin ikinci oyunu "Buluşma Yeri". Yönetmenin üçleme projesindeki son oyunu ise, yazarın 2010 yılında yazdığı, "Dar Ayakkabıyla Yaşamak"... Oyundaki şehrin insanları, öldükten sonra gittikleri "Buluşma Yeri"nde, hayattaki yakınlarının küçük hesapların peşinden koştuklarını görürler. Yaşarken gerçekleştiremedikleri hayallerini, burada gerçekleştirmeye çalışırlar. Gerçeği ve hayatı anlamak için ölmek mi gerekir sorusunu sorduran bu oyun, Buluşma Yeri'ndekiler tarafından cevaplanır: "Burada her şeyi anladık, her şeyi ama çok geç…" Duşan Kovaçeviç'in yazdığı M. Nurullah Tuncer'in yönettiği oyunda; Sezai Aydın, Bora Seçkin, Müge Akyamaç, İlhan Kilimci, Bennu Yıldırımlar, Selçuk Soğukçay, Zümrüt Erkin, Gürol Güngör, İbrahim Can, U. Arda Aydın, Tankut Yıldız, Nihat Alpteki, Özge Kırış, Hülya Arslan, Volkan Ayhan, Murat Güreç, Y. Arda Alpkıray, Berk Samur, Doğan Şirin, Hanife Ser, Deniz Evrenol, Muzaffer Berişa, Orçun Tekelioğlu, Utku Akıncı, Fuat Can Başkır, Barış Özer, Yalçın Gören, Ömer Göktay, Gonca Beker rol alıyor. Oyun 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde…

Sonsuz Tekrar adlı dans tiyatrosu 14 Şubat 2011 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor. Sisyphos hikâyesidir Sonsuz Tekrar. Her gün, her an Zaman'la sırt sırta vermişliğini pekiştirebilmek için rol değiştiren Güç'ün nefes sesidir, başladığı noktaya yolculuğu başlatan… Başlangıç-zirve ya da düğüm-çözüm noktası değildir yeriniz. Nokta değildir yeriniz; yeriniz yoldur. Yeniye niyetle dolu bavulunuz yine'ye manzaralı tek kişilik odalarınızda rutubet tutar. Her şey zaman alır, tekrar da rutubet de, olmak için! Sonrayı soran her şeye taksimetreler çalışır, tekrar için. Çünkü tekrar'ın işidir sonra. Tekrar: işimizdir. Oyun'umuz, oyunumuzdur son'rasız son'suzumuz, her gün Ayna karşısında, haydi dön başa… İlk gösterimi 26. Genç Günler'de yapılan Sonsuz Tekrar özel gösterim olarak sonraki aylarda da devam edecek. Konseptini Barış Bakova ve İbrahim Ulutaş'ın yaptığı dans tiyatrosunun yönetmeni İbrahim Ulutaş. Ücretsiz gösterilecek olan Sonsuz Tekrar'da Barış Bakova, İrem Erkaya, Barış Çağatay Çakıroğlu, A.Yağmur Ulusoy, Ilgın Angın, Damla Ekin Tokel, Elyesa Çağlar Evkaya, İbrahim Ulutaş rol alıyor.

Kadınlar. Şavaş. Komedi'de, savaş sırasında kendisi gibi çamaşırhanede çalışan arkadaşı Klara ile birlikte, cepheye nişanlısını aramaya giden Rosa, askerler tarafından tacize uğramış ve en yakın arkadaşı tarafından bile "ahlaksız" ilan edilmesine neden olacak seçimler yapmıştır. Zaman değişse de, kurallar değişmeyecek ve savaştan yıllar sonra; başka bir zamanda, başka bir hayatı süren iki çamaşırcı kadının hikâyesi Rosa ve Klara ile kesişecektir. Thomas Brasch'ın yazdığı oyun, ekip çalışması tarafından yönetildi. Berna Adıgüzel ve Selin Türkmen'in rol aldığı oyun 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde…

Tarla Kuşuydu Juliet'te, Shakespeare'in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephraim Kishon'un yeni kurgusunda günlük yaşantı ve çığırından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor. Tarla Kuşuydu Juliet, 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi'nde seyircisini bekliyor. Engin Alkan'ın yönettiği oyunda Engin Alkan, Sevinç Erbulak, Çağlar Çorumlu, Murat Bavli rol alıyor.

Arzunun Onda Dokuzu, işgal edilen topraklarda kültürün, hayatın, bedenin, ruhun zorla ele geçirilmesi karşısında kadınların yaşadığı çıkmazları ve ölüm kalım savaşındaki dokuz kadını anlatıyor. Heather Raffo'nun yazdığı oyunu Arif Akkaya yönetiyor. 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde oynanacak Arzunun Onda Dokuzu'nda;

Hikmet Körmükçü, Hasibe Eren, Bensu Orhunöz, Cihan Kurtaran rol alıyor.

Doğum Günü Partisi, Nobel ödüllü Harold Pinter'ın başyapıtı, hem eğlence hem gerilim dolu bir oyun. Bir sahil kasabasında yaşayan karıkoca ve pansiyonlarının tek müşterisi olan bir genç adam… Dışarıdan gelen iki adam ve orada yaşayan bir genç kız. O gün doğum günü olmayan genç adam için, bir doğum günü partisi düzenlerler. Ve korkunç eğlence başlar. Yıldıray Şahinler'in yönettiği oyunda Cem Davran, Bahtiyar Engin, Jülide Kural, Özge Borak, Mert Tanık, Yıldıray Şahinler rol alıyor. Oyun 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor.

Yüzleşme… Deniz kıyısındaki istasyonda yolları kesişen yalnız insanlar… Bir yanda geçmişe dönük kırgınlıkları ve pişmanlıkları ile geçmişini irdeleyen Züleyha, diğer yanda tek derdi para olan, yaşamı basit sorularıyla anlamlandırmaya çalışan ve umudunu yitirmeyen Yadigâr... İki farklı kültürün insanları olmalarına rağmen, Yadigâr ile Züleyha arasında giderek bir iletişim kurulur ve bir süre sonra her ikisi de yaşadıkları içsel yolculuklarındaki büyük yüzleşmenin farkına varırlar. Arslan Kacar'ın yazdığı oyunu Ali Karagöz yönetiyor. 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde sahnelenecek Yüzleşme'de; Perihan Savaş, Arslan Kacar, Samet Hafızoğlu ve Orcan Dönmezer rol alıyor.

Çığ, yalnızca bir doğa olayının anlatımına dayanmadığı gibi; adeta bir yaşam biçimine dönüşmüş sessizliğin etrafında gelişen, güçlü bir gerçeklik ile temelleniyor. Çevresi dağlarla çevrili bir yerde yaşayan insanlar yüksek sesle konuşamasalar, gönüllerince kahkaha atamasalar da sessizlik içinde esir oldukları yaşamlarını sürdürmeye çabalarlar. Hayatın tüm coşkusunu hissedebilmeleri ve yaşayabilmeleri için sadece üç ayları vardır… Tuncer Cücenoğlu oyunun önsözünde "yalnızca bir doğa olayı değildir Çığ; belki de biz yarattık bu korkuyu beyinlerimizde" diyerek evrensele giden yolda özgür düşüncenin gücünü sorguluyor. Kemal Başar'ın, Tuncer Cücenoğlu'nun 40. sanat yılında sahneye koyduğu oyunda; Erhan Abir, Alev Oraloğlu, Sevtap Çapan, Caner Çandarlı, Orhan Hızlı, Nergis Çorakçı, Berrin Akdeniz Kortidis, Zeki Yıldırım, Vildan Türkbaş, Hüsnü Demiralay, Göksel Arslan rol alıyor. Oyun, 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi'nde…

Şubat Ayının Üçüncü Haftasında Çocuk Oyunları…

Aziz Nesin'in yazdığı Haşmet Zeybek'in yönettiği Pırtlatan Bal adlı oyun, 19-20 Şubat 2011 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde…

Seza Güneş'in yazıp yönettiği Cambazhane adlı oyun, 17-18-19-20 Şubat 2011 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde…

"Farklı Olanlar ve Farklı Gelişenler Tiyatro Projesi" kapsamında sahnelenen Biri Hiçbiri ya da Hepsi, 15 Şubat 2011 tarihinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde seyredilebilir. Ücretsiz olan bu gösterinin yazarı ve yönetmeni Yonca İnal Eğilmezbaş.

Karagöz Balıkçı, 17-18 Şubat 2011 tarihlerinde Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde;19-20 Şubat 2011 tarihlerinde ise Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde oynanacak. Özgür Atkın ve Ceren Hacımuratoğlu'nun birlikte yazdıkları oyunu, Özgür Atkın yönetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Şubat Ayının Üçüncü Haftasında 2’si Yeni 12 Oyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilçam'ın unutulmazlarından 'Keriz' filminin çekildiği köyde izler hala yaşamaya devam ediyor
    10:26 Yeşilçam'ın unutulmazlarından 'Keriz' filminin çekildiği köyde izler hala yaşamaya devam ediyor

    1985 yılında Kemal Sunal ve Perihan Savaş'ın başrolünü paylaştığı 'Keriz' filminin çekildiği Aksaray'ın Gücünkaya köyü, 39 yıl sonra bile Yeşilçam'ın etkisini taşıyor. Filmde oynayan köy halkı, o günleri gülerek anlatırken, Kemal Sunal'ın normal hayatta ciddi biri olduğu belirtildi.

  • Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bahar Bayramı etkinliğine destek sözü verdi
    10:26 Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bahar Bayramı etkinliğine destek sözü verdi

    Azerbaycan Kadınları Kültür Merkezi Derneği ve İzmir Kent Konseyi'nin düzenlediği Bahar Bayramı etkinliğine katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Belediye olarak proje ve çalışmalarda her zaman destek olacaklarının sözünü verdi.

  • Nemrut Dağı Ören Yeri'nde Turizm Sezonu Açıldı
    10:15 Nemrut Dağı Ören Yeri'nde Turizm Sezonu Açıldı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı Ören Yeri'nde turizm sezonu açıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri ve Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ziyaretçilere karanfil dağıtarak ören yerinin önemini anlattı. Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, turizm sezonunun hayırlı olmasını diledi ve bölgeye bu yıl yoğun ziyaretçi beklediklerini belirtti. Ziyaretçilerden Erkan Ölmez, İstanbul'dan güneşin batışını izlemek için Nemrut Dağı'na geldiğini söylerken, Fransız Simon Pusebesti ise Nemrut Dağı'na çıkarken zorlandığını ve dev heykellerden çok etkilendiğini ifade etti.

  • Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi
    10:02 Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi

    Kartal Belediyesi'nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören minik öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı konu alan 'Sanatın Çocukları' adlı resim sergisine imza attı. Sergi, büyük beğeni topladı.

  • Osmanlı puşideleri Adana'da ilmek ilmek işleniyor
    09:27 Osmanlı puşideleri Adana'da ilmek ilmek işleniyor

    Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde usta öğreticiler, Osmanlılarda mezar sandukalarının üzerine örtülen puşideleri Maraş işi tekniğiyle yeniden yapmaktadır. Puşideler, El Sanatları ve Teknolojisi Nakış Bölümü'ndeki 8 kişilik ekip tarafından özenle işlenmektedir. Bu proje, Maraş işini gün yüzüne çıkarmaktadır.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu
    09:21 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentin önemli tarihi yapılarından Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu. Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi ile aynı tarihi doku içerisinde yer alan Üç Kümbetler ve çevresindeki çalışmalar hakkında Vali Çiftçi'ye bilgi verdi.

  • Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor
    09:00 Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor

    Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi, define avcıları tarafından tahrip edildiği için restore edilerek turizme kazandırılmasını bekliyor.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.


Advertisement