Süreç ve Eylem Iıı" Sema Barlas & Demet Barlas Dayı - Son Dakika
Kültür Sanat

Süreç ve Eylem Iıı" Sema Barlas & Demet Barlas Dayı

Süreç ve Eylem Iıı" Sema Barlas & Demet Barlas Dayı

İzmir'in yanı sıra diğer şehirlerde ve yurtdışında hem karma hem de kişisel sergiler açan anne kızın eserlerinin bir arada sergilendiği 'Süreç ve Eylem' isimli serginin üçüncüsü Gt Art&Interiors Sanat Galerisinde.

26.11.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in yanı sıra diğer şehirlerde ve yurtdışında hem karma hem de kişisel sergiler açan anne kızın eserlerinin bir arada sergilendiği 'Süreç ve Eylem' isimli serginin üçüncüsü Gt Art&Interiors Sanat Galerisinde...

26 Kasım- 4 Aralık 2016 tarihleri arasında izlenime açık olacak sergide tuvalve kağıt üzerine akrilik tekniğiyle yapılan eserler sanatseverlerin beğenisine sunulacak...

Sema Barlas

1954 İstanbul doğumlu olan Sema Barlas, Küçük yaşta ailesi ile birlikte Amerika'ya göç etti. Uzun yıllar boyunca Kanada'da yaşadı.Resme ilgi duymaya başladığı andan itibaren ailesi ona çok destek oldu. Annesi de ressam olan Sema Barlas, annesinin de desteğiyle çocukluğundan bu yana sürekli resim yaptı. Daha sonra Ottowa School of Art' ta güzel sanatlar eğitimini tamamlayarak resim serüvenine devam etti. Sonra Türkiye'ye dönüş yaparak evlendi.Başlarda  kendi evinde çalışan sanatçı daha sonra ressam Reyhan Abacıoğlı ile bir atölye kurup çalışmalarına devam etti. Küçükyalıda yer alan kedi Atölye'de 5 senedir sanat eğitimi veriyolar.Sanatçının son dönem çalışmalarında yer yer sembolik bir anlatımla yer yer ise dışavurumcu tatlarla oluşturduğu portreleriyle geçmişten gelen çoklu figür estetiğinin yerini daha tanımlayıcı olan tekli figürlere bıraktığını söyleyebiliriz. Portrelerinin durağan duruşlarına karşın göz, yüz ve mimik ifadelerindeki hareketlilik onların ya da sanatçının gözündeki karakterine ilişkin içkin bir gözlem gücü ve önermelerle doludur.

Demet Barlas Dayı

1977 yılında İzmir'de doğdu. 2001 yılında Kanada'nın Ottowa şehrinde Algonquin College Applied Arts and Science'dan mezun oldu ve 2010 yılında İstanbul'a yerleşti. Ressam annenin kızı olarak çoçukluğundan bu yana resme ve fotoğrafa olan aşkını, Sema barlas'ın desteği ile Selahattin Yıldırım'ın atölyesinde resim çalışmalarına başlayrak pekiştirdi.

Lekeci bir tavır ve değişik malzemeler kullanan sanatçı soyut bir anlatım tarzına sahiptir 2014 yılında İzmir'e yerleşen sanatçı çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Süreç ve Eylem Iıı' Sema Barlas & Demet Barlas Dayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement