Tarih Boyunca Fitne Odakları ve 15 Temmuz" Konferansı - Son Dakika
Kültür Sanat

Tarih Boyunca Fitne Odakları ve 15 Temmuz" Konferansı

Tarih Boyunca Fitne Odakları ve 15 Temmuz" Konferansı

Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadeleye işaret ederek, "Bayrağın uçaktan daha kuvvetli olduğunu gördük." dedi.

21.12.2016 22:06

Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadeleye işaret ederek, "Bayrağın uçaktan daha kuvvetli olduğunu gördük." dedi.

Erenler Belediyesi tarafından Erenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Tarih Boyunca Fitne Odakları ve 15 Temmuz" konulu konferansa katılan Bahadıroğlu, fetih yürekli yetişmeyen insanların 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombaladığını söyledi.

"Silahlardan korkmadığınız zaman silahlar işlememeye başlar." diyen Bahadıroğlu, "Bizim uşakların elinde bayrak vardı, başka bir şey yoktu. Neye karşı yürüyor, tanka, uçağa karşı. Bayrağın uçaktan daha kuvvetli olduğunu gördük aslında. O bayrak değildi, kuvvetli olan o bayrağın simgelediği şehitlerin kanıydı, canıydı kuvvetli olan yani Çanakkale'deki 250 bin şehidin ruhaniyeti tecelli etmişti 15 Temmuz'da." diye konuştu.

Bahadıroğlu, fitne ve fitnenin barındırılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bu milletin kahramanı çoktur ama haini de az değildir maalesef. O hainleri de yetiştirenler var. Bereket versin 15 Temmuz'da bu millet, milletliğini ispatlayabildi. Eğer ispatlayamasaydı ne olacaktı? 'Sokağa çıkın' diyecek bir reis bulamayacaktık. O zaman kadir kıymet bilmek lazım." ifadesinde bulundu.

"Müslüman olduğumuz için Avrupa'ya almazlar"

Türkiye'nin Asya ile Avrupa'yı denizin hem altından hem de üstünden birleştirmesine rağmen Avrupa Birliğine giremediğini belirten Bahadıroğlu, şöyle devam etti:

"Niye Avrupa Birliğine kabul etmezler biliyor musunuz? Birincisi Türksünüz, tarih boyunca onları dövdünüz onun için kabul etmezler, bunun öcünü almak istiyorlar. İkincisi hala elhamdülillah biz Müslümanız onun için bizi oraya almazlar."

Bahadoroğlu, Avrupa'nın bu zamana kadar verdiği hiç bir sözü tutmadığını dile getirerek, "Hani göçmenler için para vereceklerdi, serbest dolaşım hakkını kazanacaktık, bunların üzerine yatmadılar mı? Yattılar ama Merkel diyor ki, 'Biz hiç bir sözümüzden dönmedik.' çünkü Türklere karşı yalan söylemek caizdir, Müslümanlara verilen sözlerin tutulmaması meşrudur. Geleneksel yapılarında bu var, verdikleri sözü tutmamak." dedi.

Bahadıroğlu, Müslümanların Allah'tan korkan insan olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Biz insana, bizim gibi inansa da inanmasa da giyinse de giyinmese de yaşasa da yaşamasa da sadece insan olduğu için saygı duyan insanlarız. Bu kültürümüz bugüne kadar devam etti. Bizi çok fazla bozamadılar çünkü mayamız sağlamdı."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tarih Boyunca Fitne Odakları ve 15 Temmuz' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement