Tarsus Belediyesi’den Suriye’ye Teknik ve Kültürel Gezi - Son Dakika
Kültür Sanat

Tarsus Belediyesi’den Suriye’ye Teknik ve Kültürel Gezi

Tarsus Belediyesi, Bazı Daire Müdürlerine ile Belde Belediye Başkanlarına Suriye'ye Teknik ve Kültürel Gezi Düzenledi.

26.02.2011 10:07

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz' ın başkanlığında yapılan geziye, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, Yeşiltepe Belediye Başkanı Fikri Tüten, Bahşiş Belediye Başkanı Mustafa Sarı ile bazı daire müdürleri katıldı.

Humus, Şam ve Halep şehirlerinde Osmanlı dönemine ait izleri gören Tarsus heyeti tarihi ve kültürel yerleri gezme imkanı buldu.

3 günlük gezi programı düzenlediklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, komşu ülke Suriye'de ziyaret edilen mekanların hepsi ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

Gezinin gerek belde başkanlarına gerekse daireleri açısından çok faydalı geçtiğini belirten Başkan Kocamaz, "2010 yılında alınan bir karardı. Bazı nedenlerden dolayı bu geziyi 2011 yılında gerçekleştirebildik. Osmanlı döneminde beraber yaşadığımız Suriye'de, 3 gün Osmanlı dönemine ait bir çok eseri inceleme fırsatı bulduk. Gezi kapsamında Suriye halkı bizlere büyük misafirperverlik gösterdi. Suriye halkı çok sıcak ve bizi çok seviyorlar. Gezinin iki ülke arasındaki sıcaklığı daha pekiştirdi" ifadesini kullandı.

Başkan Kocamaz, "Gezimiz Humus, Şam ve Halep kentlerinde gerçekleşti. Gezimizde ilk olarak son padişah Sultan Vahdettin, Hz Bilal-i Habeşi, Hz. Zekeriya (a.s), oğlu Hz. Yahya (a.s), Muhyiddin-i İbn-i Arabi, Ömer bin Abdülaziz, Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ve oğulları, Efendimizin hanımlarından Seleme (r.a), Habibe (r.a), Halid Bin Velid (r.a) gibi peygamber, güzide sahabe efendilerimiz, evliyaların ve Osmanlı ailesinin bulunduğu kabirleri ziyaret ettik. Hicaz Tren İstasyonu, Süleymaniye Külliyesi, Kasrun Tepesi, Peygamber efendimizin torunu Zeynep'in kabrinin bulunduğu Camini de ziyaret ettik. Ayrıca Şam ve Halep'te bulunan kapalı çarşılarda inceleme yaptık" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tarsus Belediyesi’den Suriye’ye Teknik ve Kültürel Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement