Tek Kelimeyle Muhteşem - Son Dakika
Kültür Sanat

Tek Kelimeyle Muhteşem

Tek Kelimeyle Muhteşem

Kayseri Şehir Tiyatrosu Dün Akşam Son Yılların En Muhteşem Konserine Evsahipliği Yaptı.

22.01.2011 16:29  Güncelleme: 16:30

Kayseri Şehir Tiyatrosu dün akşam son yılların en muhteşem konserine evsahipliği yaptı. Salonu dolduran müzikseverler de bu konseri izleme imkânı bulan şanslı seyirciler oldu.

Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen müzik ziyafetine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalattin Cengiz Tekinsoy ve çok sayıda vatandaş 'İstanbul Sazendeleri' izlemek üzere hazır bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen konserde, Klasik Türk Müziği'ni çok farklı ve canlı şekilde yorumlayan sazendeler, ortaya koydukları performansla salonu dolduran seyircilere tam anlamıyla muhteşem bir gece yaşattı.

Kanunda Göksel Baktagir, kemençede Selim Güler, udda Yurdal Tokcan, viyolonsel de Emrullah Şengüller, ritm sazlarda Bülent Elmas ve Sezgin Uçarlar, neyde Eyüp Hamiş ve kemanda Nedim Nalbantoğlu'ndan oluşan ekibin konseri coşkuyla izlenirken 'Çılgın Keman Nedim' olarak anılan Nedim Nalbantoğlu'nun görsel şovu da görülmeye değerdi.

Yurt dışındaki birçok konserde de Türkiye'ye temsil eden ekip adına konuşan kanun sanatçısı Göksel Baktagir, salonu dolduran seyirciye ve bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Gerçekten çok coşkulu bir seyirci topluluğu var.

Biz bu mekânı gerçekten çok sevdik. Bu güzel mekânı dolduran sizler sayesinde musiki yolculuğuna devam ediyoruz. Aslında bir insan ömrü gibidir enstrümanla icracının ömrü, bu ömür içerisinde o ince tınlar arasında kendi aynasını parlatmaya çalışan sanatkârlar sizler gibi yüreklerle buluşunca bir ahenk kurmak isterler. Biz de bu nedenle buradayız.

Musikimiz gerçekten makamsal yapısı itibariyle tam bir gönül musikisi, dolayısıyla bireysel olara değil grup olarak buradayız. Grubun en önemli özelliği gönül hanesinin genişliği ve o güzel ahenk için gerekliliğidir. Gönlümüz ile buradayız. Ayrıca sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren etkinliğin bitiminde Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalattin Cengiz Tekinsoy günün anısına sanatçılara çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tek Kelimeyle Muhteşem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement