Türkiye-İsveç 1. Geleneksel Dostluk Konseri - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye-İsveç 1. Geleneksel Dostluk Konseri

Türkiye-İsveç 1. Geleneksel Dostluk Konseri

"Hayalim artık Demre'yi Türkiye'nin bildiği değil, Türkiye'nin turizmin özel merkezlerinden biri olarak dünyanın tanıması" dedi.

19.05.2012 21:08

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,

"Hayalim artık Demre'yi Türkiye'nin bildiği değil, Türkiye'nin turizmin özel merkezlerinden biri olarak dünyanın tanıması" dedi.

Demre Myra Antik Kent'te Türkiye- İsveç 1. Geleneksel Dostluk Konseri düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antik Kent Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen konser öncesi yaptığı konuşmada, son yıllarda Demre'de önemli gelişmeler yaşandığını, Demre'nin dünyaca tanınan bir merkez olması için halkıyla seferberlik ilan edildiğini belirtti.

Amfi Tiyatro'da yapılan kazılarla tiyatronun ön kısmının ayağa kalktığını ifade eden Günay, en geç 2015 yılına kadar da sahnenin tamamının gün yüzüne çıkacağını ve farklı konserlere ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Bakan Günay, Demre'nin Amfi Tiyatro ve Kaya Mezarlığı'ndan ibaret olmadığını, çevresinde çok sayıda tarihi değerleri barındırdığını dile getirdi. Günay, "Hayalim artık Demre'yi Türkiye'nin bildiği değil, Türkiye'nin turizmin özel merkezlerinden biri olarak dünyanın tanıması" dedi.

Yakın zamanda Likya Uygarlığı Müzesi'ni de hayata geçireceklerini anlatan Günay, "İnşallah sadece 400 bin, 500 bin insanın yaz günlerinde gelip öğle yemeği yediği değil, konaklama için yer aradığı dünyaca bilinen merkez haline dönüşecektir. Demre, tarihteki ismi gibi ışık saçan merkezlerinden biri olacak. Bütün hayalimiz bu" diye konuştu.

Bakan Günay, siyasi görevini tamamladıktan sonra Demre'ye yerleşmek istediğini dile getirerek, "Bugünün farklı bir önemi var. 19 Mayıs... Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş meşalesini yaktığı günün akşamında, dünyaca bilinen grupla birlikteyiz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de, Türkiye'nin her köşesinde tarihe ait izlerin bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından kazının şövalye yüzüğü ile şövalye unvanı, konserin sponsorluğunu üstlenen Rito Tohumculuk ve Grow Fide Üretim Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ünal'a, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği adına da Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü'ye verildi.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu da, Bakan Günay'a plaket verdi.

-Ramsberg korosundan konser-

Myra Antik Kent tanıtım etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konserde, İsveç'in Ramsberg kentinde yaklaşık 70 yıl önce oluşturulan Ramsberg korosu tarafından İsveç'e ait eserler seslendirildi.

Konseri İsveç'in İstanbul Başkonsolosu Torkel Stiernlöf ile Bakan Günay'ın eşi Gülten Günay ve vatandaşlar da dinledi.

Konserin ardından Bakan Günay ve katılımcılar, "Dağ başını duman almış" marşını söylediler.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye-İsveç 1. Geleneksel Dostluk Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement