Türkiye'nin Hüzün Günleri Sergisi Sümerpark'ta! - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye'nin Hüzün Günleri Sergisi Sümerpark'ta!

Türkiye\'nin Hüzün Günleri Sergisi Sümerpark\'ta!

Ölümüyle hem Türkiye'de hem dünyada milyonlarca insanı yasa boğan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün son yolculuğu Sümerpark Alışveriş Merkezi'nde.

26.10.2013 16:12  Güncelleme: 09:45

28 Ekim – 12 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 'Türkiye'nin Hüzün Günleri' adlı sergide Ulu Önderin 1938 yılında vefat etmesi ve ardından önce Ankara'ya Etnoğrafya müzesine ardından Anıtkabir'e defnedilmesi dönemin ulusal gazetelerine yansıyan orijinal gazete nüshaları ve fotoğraflar ile gözler önüne seriliyor.

Bir milletin, kurucusunun ölümünün ardından duyduğu hüzün ve neredeyse tüm dünya liderlerinin cenaze töreninde hazır bulunuşu Türkiye'nin Hüzün Günleri sergisinde.

Sergide ayrıca; Atatürk'ün sevdiği sanatçıların 45'liklerinin orijinal dönem kayıtları da ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Ziyaretçiler zaman tünelinde yaşananlara şahitlik ederken, dönemin şarkıları kendilerine eşlik ediyor. 29.Ekim ve 10.Kasım anma günleri etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sergi Denizli'ye ilk defa geliyor.

12 Kasım 2013 tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek olan sergi her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında Sümerpark Alışveriş Merkezi Kipa önü sergi alanında.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye'nin Hüzün Günleri Sergisi Sümerpark'ta! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement