Türkiye Yazarlar Birliği Genel Kurulu - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Kurulu

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Kurulu

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen: "Türkiye Yazarlar Birliği'nin bundan sonra mimari ve şehircilikle ilgili alanlara da eğilmesi gerekir. Belediyelere onlar istemeseler dahi projeler sunmak gerekir" TYB'nin 18. Genel Kurulu'nda yeni yönetim belirlendi.

22.01.2014 20:15

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, "Türkiye Yazarlar Birliği'nin bundan sonra mimari ve şehircilikle ilgili alanlara da eğilmesi gerekir. Belediyelere onlar istemeseler dahi projeler sunmak gerekir" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), Ankara'da 18. Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve yurdun çeşitli illerinden gelen şair, yazar, sanat ve düşünce adamları katıldı.

Genel Kurul toplantısında konuşan İsen, bugün kültürün ciddi bir entelektüel kadrosu olmadığını ifade ederek, kültür programlarının ne olması gerektiği hakkında bir şeyler söyleyen beş tane yazı gösterilemeyeceğini kaydetti.

TYB'nin bundan sonra mimari ve şehircilikle ilgili alanlara da eğilmesi gerektiğini belirten İsen, "Belediyelere onlar istemeseler dahi projeler sunmak gerekir. Bu projeler için de projeleri oluşturacak profesyonel bir grubun TYB içerisinde bulunması gerekir" diye konuştu.

İsen, TYB'nin "Kültür programları ne olmalıdır?" sorusuna cevap aramak için bir toplantı yapması gerektiğine işaret ederek, TYB'nin 40 yıla yaklaşan çalışmalarıyla Türkiye'de neredeyse tek olduğunu ifade etti.

Divan başkanlığını Prof. Dr. Rıdvan Canım'ın yaptığı Genel Kurul'da, TYB Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Tek listeyle gidilen seçimlerde Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç genel başkan, Osman Özbahçe ve Ferhat Koç genel başkan yardımcısı, İbrahim Eryiğit genel sekreter, Vedat Güneş ve Murat Erol genel sekreter yardımcısı, Ahmet Fatih Gökdağ da genel mali sekreter oldu. TYB üyeliklerine ise Doç. Dr. Musa Kazım Arıcan, Doç. Dr. Salih Yılmaz, Osman Güzelgöz ve Mahmut Erdemir seçildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye Yazarlar Birliği Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement