Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'nin ardından - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'nin ardından

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali\'nin ardından

Gaziantep'te bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali, yabancı ülkelerden gelen şeflerin workshopları ve amatörlerin katıldığı yemek yarışmalarıyla dolu dolu geçti.

16.09.2019 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali, yabancı ülkelerden gelen şeflerin workshopları ve amatörlerin katıldığı yemek yarışmalarıyla dolu dolu geçti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde düzenlediği festival sona erdi.

Ziyaretçiler festivalde düzenlenen yarışmalar, paneller, atölye çalışmaları ve konserlerle hem eğlendi hem bilgilendi.

Gün boyu süren etkinliklerle tarihinin en canlı ve hareketli günlerine ev sahipliği yapan Festival Park'a gelen binlerce ziyaretçi, 4 günü dolu dolu geçirdi.

Festivalin gündüz bölümünde kurulan Gaziantep Lezzetler Sokağı, El Sanatları ve Ahiler Sokağı, kurum ve halk stantları, çocuk animatörleriyle çocuk oyun alanları ve fotoğraf çekim alanlarını dolaşan ziyaretçiler, Michelin yıldızlı şeflerin workshop programını kaçırmadı.

Festivalin akşam bölümünde sevilen şarkıcıların konserleriyle coşku doruğa çıktı.

Festivalde uzmanların sunumlarıyla düzenlenen panellerde, yöresel yemeklerin önemine dikkat çekildi, Gaziantep yemeklerinin lezzeti ve insan sağlığına etkileri anlatıldı, doğal beslenmenin yararları ele alındı.

Bu kapsamda festivalin son gününde, " Dilara Koçak'la Gelecek Gelenekte", " Ömür Gedik'le Sinema ve Müzikte, Yemek ve Sofralar", " Ender Saraç'la Gaziantep Yemekleri ve Şifa" konulu paneller ilgiyle izlendi.

Festival kapsamında organize edilen yarışmalarda, gerek profesyoneller, gerekse amatör aşçılar, dereceye girmek için amansız bir yarışa girdi, farklı damak tadına sahip jüriyi etkilemeye çalıştı.

Üç kişilik ekipten oluşan "Local Chef Üniversiteliler Yarışıyor" adlı yarışmada ipi göğüsleyen İstanbul Özyeğin Üniversitesini, İstanbul Gelişim Üniversitesinden ve Gaziantep Üniversitesinden gençler izledi. Yarışmada, Akdeniz Üniversitesi dördüncü olurken, Emine Göğüş ödülünü almaya hak kazandı.

Local Şef Uluslararası Mutfak Yarışması'nda Barcelona Le Meridien, Hotel Palacio Tondon ile İstanbul Fairmont Hotel'de çalışan şefler dereceye girdi.

Açıklamada, değerlendirmelerine yer verilen Gaziantep Valisi Davut Gül, organizasyonda yer alan herkese destekleri için teşekkür ederek, "Çok güzel bir proje ile Gaziantep'in adını duyurduk. İnanıyorum ki ikincisi düzenlenen GastroAntep Festivali, Gaziantep'in değerlerine değer kattı. Başkan Şahin ve tüm ekibini başarılarından dolayı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Onur konuğu olarak festivale katılan Masterchef Mehmet Yalçınkaya ise Gaziantep'in her geçen gün daha iyiye gittiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Uluslararası bir çizgide, şehir her geçen gün adından daha sık bahsettirmeye başladı. Gaziantep'e lezzet, tanıtım anlamında nasıl bir yardım yapabileceğimiz hakkında elimizden geleni yapıyoruz. Birçok ülkeyi temsil eden alanında tanınan isimler bu projede buluştu. Bu proje Gaziantep için çok önemli bir dönemeç niteliği taşıyor."

Masterchef Somer Sivrioğlu ise GastroAntep Festivali'nin Gaziantep ve bölge çerçevesinde kendilerine, ülkeye ciddi katkıları olduğunu anlatarak, "Bu katkılar artarak devam edecektir. 4 yıl önce çıkmış olan bir kitabım var. Uluslararası alanda birçok dile çevrildi ve ödüller aldı. Kitabımı okuyan herkes genelde beni Gaziantepli zannediyor. Kitapta daha çok Gaziantep'in lezzetlerinden bahsediyorum. Kitabım hakkında şimdiye kadar çok olumlu geri bildirimler aldım. Bu noktada bana kalırsa GastroAntep, geç kalınmış bir proje. Bu ülkenin gastronomisinin, şah damarının, kalbinin attığı yer Gaziantep." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'nin ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi
    21:47 Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

    Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu kararın Bingöl'ün cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.


Advertisement