Uluslararası İmam I Rabbani Sempozyumu - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası İmam I Rabbani Sempozyumu

Uluslararası İmam I Rabbani Sempozyumu

İslam Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Karaman: "İmam ı Rabbani, tasavvuf ile meşgul olan bütün insanların, tasavvuf ile meşgul olmayan bütün ulemanın mutlaka okuması gereken bir insandır"

15.11.2013 23:39

İslam Hukuku uzmanı Prof. Dr. Hayrettin Karaman, "İmam-ı Rabbani, tasavvuf ile meşgul olan bütün insanların, tasavvuf ile meşgul olmayan bütün ulemanın mutlaka okuması gereken bir insandır" dedi.

Karaman, Aziz Mahmud Hüdyayi Vakfı ve İstanbul Tasavvuf Araştırmaları Merkezi'nin (İSTAM) koordinatörlüğünde, Üsküdar Belediyesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin katkılarıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası İmam-ıRabbani Sempozyumu kapsamında düzenlenen oturuma katıldı.

Oturumda konuşan Karaman, İmam-ı Rabbani'nin hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Karaman, "İmam-ı Rabbani ve İslam Tasavvufu" isimli kitabından da bahsetti.

İmam-ı Rabbani'nin kendisine mürşit olduğunu anlatan Karaman, " Sarıkamış'a gittim askerlik için. Soğuk kış gecelerinde İmam-ı Rabbani'nin Mektubat'ı beni ısıttı. Mektubat'tan tercümeleri o zaman yaptım. İmam-ı Rabbani, tasavvuf ile meşgul olan bütün insanların, tasavvuf ile meşgul olmayan bütün ulemanın mutlaka okuması gereken bir insandır" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası İmam I Rabbani Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement