Üstün Akmen Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Üstün Akmen Son Yolculuğuna Uğurlandı

Cumartesi günü hayatını kaybeden tiyatro eleştirmeni Üstün Akmen toprağa verildi.

03.11.2015 16:01

Cumartesi günü hayatını kaybeden tiyatro eleştirmeni Üstün Akmen toprağa verildi.

Akmen için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törene katılan kızı Yöntem Akmen İnanç, "Bana bir şeyler yaz dediler. Onun için ne yazabilirim ki? Şu an en mutlu, en huzurlu ve en tutkuyla sevdiği yerde" diye konuştu.

Babasından "kahramanım" diye bahseden İnanç, "İçimdeki fırtınayı, özlemi anlatmam imkansız benim için. O benim babamdı, canımdı, doyamadığımdı. Hayatımın aşkıydı" ifadelerini kullandı.

Üstün Akmen'in eşi Şaylan Akmen, ölümünden iki saat önce yaptıkları konuşmayı anlatarak, eşinin kendisine, "Hayatta istedigim her şeyi yaptım. Gazeteci olmak istedim oldum. Tiyatro adamı olmak istiyordum. Onu da oldum. Bir de sen benim tutkumdun, aşkımdın. Seninle de evlendim. Aşkla, sevgiyle yaşadık bunu unutma. Benim için hiç üzülme" dediğini aktardı.

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu da törende yaptığı konuşmada, Akmen'in tiyatrocular için incelenmesi gereken bir kişi olduğunu dile getirerek, "Yol göstericiydin. İnce ironiyle, yapıcı eleştirilerinle, tiyatronun, tiyatrocunun olmazsa olmazıydın. Nezaketinle, kibarlığınla gerçekten adın gibi üstün bir insandın. Geçen sene bana, 'sihirli değnek' demişti. Keşke şu anda öyle bir yeteneğim olsa da seni tekrar aramıza döndürebilsem ya da gitmeni geciktirebilseydim" dedi.

Şarkıcı Erol Evgin de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Akmen'in çok değerli bir eleştirmen olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Tiyatroya çok büyük katkıları oldu. Biz de eleştiri yazılarını okurduk. Benim, bir tiyatrosever ve biraz da müzikallerle haşır neşir olmuş bir sanatçı olarak, çok saygı duyduğum bir isimdi. Nurlar içinde yatsın. Başımız sağ olsun."

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay ise Akmen'in vefatına çok şaşırdığını söyleyerek, "Ona ölümü hiç yakıştırmıyordum. Bana çok kötü bir sürpriz oldu. Buradaki güzel toplantı şunu gösterdi ki eleştirmenler de sevilebiliyor, ki genelde sevilmezler, Üstün bunu gerçekten hak etmiş bir insandı" ifadelerini kullandı.

Törene, Üstün Akmen'in ailesi, sanatçılar, gazeteciler ve sevenleri katıldı.

Akmen'in cenazesi, öğle namazını müteakip, Teşvikiye Camii'nde kılınan namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Üstün Akmen Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement