Kazlıçeşme Sanat "Ya Şehr-i Ramazan" hat sergisine ev sahipliği yapıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Kazlıçeşme Sanat "Ya Şehr-i Ramazan" hat sergisine ev sahipliği yapıyor

Kazlıçeşme Sanat "Ya Şehr-i Ramazan" hat sergisine ev sahipliği yapıyor

Kazlıçeşme Sanat, "Ya Şehr-i Ramazan" hat sergisiyle ramazan ayında kapılarını sanatseverlere açıyor.

22.03.2023 12:49  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazlıçeşme Sanat, "Ya Şehr-i Ramazan" hat sergisiyle ramazan ayında kapılarını sanatseverlere açıyor.

Zeytinburnu Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, küratörlüğünü sanat tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu'nun üstlendiği sergide, 22 sanatçının 86 eseri yer alıyor.

Sergi sanatçıları arasında Fuat Başar, Mehmed Özçay, Mehmet Memiş, Savaş Çevik, Hakan Arslan, Said Abuzeroğlu, Abdurrahman Depeler, Seyit Ahmet Depeler, Mümtaz Seçkin Durdu, Cevad Huran, Ferhat Kurlu, Tahsin Kurt, Yusuf Mazı, Menaf Nam, Osman Özçay, Fatih Özkafa, Mustafa Parıldar, Ahmet Faris Rızk, Yılmaz Turan, Muhammed Yaman, Fatih Yıldız ve Mahfuz Zennun bulunuyor.

Açıklamada sergiye ilişkin görüşlerine yer verilen küratör Ömer Faruk Şerifoğlu, "İslam sanatlarının temelinde hat sanatı vardır. Diğer sanatların hemen hepsi hat sanatından doğmuş ve beslenmiştir. Hat sanatının tarihinde de Osmanlı döneminin çok önemli bir yeri vardır. Türk hattatları, İslam yazısına yeni bir ufuk açmış ve güzel sanatların en önemli şubesi haline getirmiştir. Yüzyıllar boyunca yazıya büyük emek veren, ekoller üretip, büyük üstatlar yetiştirerek sanat şaheserleri meydana getiren, onu sanatların zirvesine yükselten, Osmanlı hattatları olmuştur." ifadelerini kullandı.

Kazlıçeşme Sergi Salonu'nda 24 Mart saat 16.00'da açılışı yapılacak sergide bulunan eserler arasında çeşitli türlerde Besmele, Fatiha, Ayetü'l-Kürsi, naat ve dua yazıları izleyicilerin beğenisine sunulacak.

"Ya Şehr-i Ramazan" hat sergisi, 2 Haziran'a kadar, pazartesi günleri hariç her gün saat 10.00-18.00 saatlerinde ziyarete açık olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kazlıçeşme Sanat 'Ya Şehr-i Ramazan' hat sergisine ev sahipliği yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement