Yalıtımın Mavi Yüzü Sergisi Türkiye'yi Geziyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Yalıtımın Mavi Yüzü Sergisi Türkiye'yi Geziyor

Yalıtımın Mavi Yüzü Sergisi Türkiye\'yi Geziyor

Bennu Gerede'nin fotoğrafları Anadolu'da sergileniyor

28.01.2013 13:27

Ünlü fotoğrafçı Bennu Gerede'nin, enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratmak için çektiği fotoğrafların yer aldığı "Yalıtımın Mavi Yüzü" sergisi, Anadolu'yu geziyor. Bugüne kadar 8 ayrı yerde düzenlenen sergi yaklaşık 43 bin kişiye ulaştı. Enerji verimliliği için ısı yalıtımının önemine dikkat çeken mavi karelerin yeni durağı Isparta Iyaşpark AVM…

Blue'Safe Mavi Kale tarafından enerji tasarrufuna dikkat çekmek için hayata geçirilen "Yalıtımın Mavi Yüzü" sergisi, şehir şehir gezmeye ve sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Yolculuğuna İstanbul'da başlayan sergi, Bursa ve Balıkesir'den sonra şimdi de Ispartalı sanatseverleri mavi karelerle buluşturuyor. Bennu Gerede'nin farklı kompozisyonlar oluşturarak çektiği fotoğraflar ve aynı konseptle hayata geçirilen fotoğraf yarışmasının kazanan eserlerinin yer aldığı sergi, 28 Ocak – 3 Şubat 2013 tarihlerinde Isparta Iyaşpark AVM'de izlenebilecek.

Bugüne kadar sekiz ayrı noktada sanatseverlerle buluşan sergiyi yaklaşık 43 bin kişi izledi. Yalıtımın Mavi Yüzü fotoğrafları, Santral İstanbul, Torium AVM, Prestige Mall, Profilo AVM, Sapphire AVM ve Kozzy AVM, Bursa Kent Meydanı AVM ve Balıkesir Yaylada AVM'de sanatseverlerle buluştu. Serginin son durağı ise Isparta Iyaşpark AVM.

Dow Bina Çözümleri, Mardav ve Kalekim ortaklığıyla kurulan Blue'Safe Mavi Kale'nin düzenlediği sergide, her bir fotoğraf karesi, ısı yalıtımının hayatımız için önemini ortaya koyuyor. "Yalıtımın Mavi Yüzü" sergisinde, ünlü fotoğrafçı Bennu Gerede'nin ısı yalıtımına farklı bir bakış açısı getirdiği fotoğraflarla aynı konseptle hayata geçirilen fotoğraf yarışmasının eserleri sergileniyor. Ünlü fotoğrafçı Bennu Gerede'nin objektifinden yansıyan fotoğraflarda, mavi ısı yalıtım levhaları kimi zaman sevimli bir köpeğin kulübesi, kimi zaman güneşlenen bir kadının şezlongu, kimi zaman genç bir kaykaycının kaykayı olarak karşımıza çıkıyor. Fotoğrafların mavi ısı yalıtım levhalarına basılarak sergilenmesi ise sergiyi diğer fotoğraf sergilerinden farklı kılıyor…

"Yalıtımın Mavi Yüzü" fotoğrafları, yalıtımın hayatımızı nasıl sarıp sarmaladığını gösteriyor. Sergi, Isparta'dan sonra Anadolu'daki diğer illeri gezmeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Yalıtımın Mavi Yüzü Sergisi Türkiye'yi Geziyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement