Yarım Asırlık Oyuncaklar Sergileniyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Yarım Asırlık Oyuncaklar Sergileniyor

Balıkesir'de 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında açılan oyuncak sergisinde, bir doktorun 50 yıldır topladığı oyuncaklar sergileniyor.

11.03.2017 17:04

Balıkesir'de 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında açılan oyuncak sergisinde, bir doktorun 50 yıldır topladığı oyuncaklar sergileniyor.

Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneğinde (BASAF) açılan sergide Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde görev yapan Ortopedist Dr. Selçuk Kılıç'a ait onlarca oyuncak sergilendi.

Özellikle miniklerin ilgiyle gezdiği sergide bez bebeklerden, motosikletlere, arabalardan uçaklara kadar birçok oyuncak, sergiyi gezenlerin beğenisine sunuldu.

Burada bir konuşma yapan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, sergide 1970'ten beri toplanan oyuncakların sergilendiğini söyledi.

Serginin 14 Mart Tıp Bayramı'na anlam kattığını ifade eden Uçan şöyle devam etti:

"Doktor arkadaşımızın bu tür işlerle uğraştığını duyunca kendisiyle konuştuk, sağ olsun bizi kırmadı ve etkinliklere ayrı bir güzellik katmış oldu. Doktor Selçuk beyin elinde çok fazla oyuncak vardı. Ancak hepsinin sergileme imkanı bulamadık. Öyle ki İzmir'de bir oyuncak müzesi açabilecek kadar elinde oyuncak olduğunu biliyoruz. Kendisi bu konuya çok ilgili. Özellikle meslektaşlarımızın çocukları sergiye ilgi gösterdi. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yarım Asırlık Oyuncaklar Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement