Yılın Tiyatrocusu, Sükun Işıtan - Son Dakika
Kültür Sanat

Yılın Tiyatrocusu, Sükun Işıtan

Yılın Tiyatrocusu, Sükun Işıtan

"Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı" ödülü, Cesaret Ana ve Çocukları oyunundaki rolüyle Sükun Işıtan'a verildi Işıtan."Çok duygulandım çünkü ben çocukluğumda Baykal abi ve onun kuşağındaki DT sanatçılarının televizyon tiyatrolarıyla büyüdüm."

13.06.2013 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-"Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı" ödülü, Cesaret Ana ve Çocukları oyunundaki rolüyle Sükun Işıtan'a verildi

-Işıtan:

"Çok duygulandım çünkü ben çocukluğumda Baykal abi ve onun kuşağındaki DT sanatçılarının televizyon tiyatrolarıyla büyüdüm. Onun adına verilen bu ödülü almaktan da çok büyük bir onur duyuyorum"

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü Refik Ahmet Sevengil Tiyatro Kütüphanesi'nde düzenlenen basın toplantısında,  DT Eski Başrejisörü Rüştü Asyalı, 2012-2013 yılı "Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı" ödülünü, "Cesaret Ana ve Çocukları" oyunundaki rolüyle Sükun Işıtan'ın aldığını açıkladı.

Işıtan'ın oyunculuğunu olgunlaştırdığını ve hem ödül hem de tiyatronun güzellikleri adına bugünün kendileri için önemli olduğunu söyleyen Asyalı, ödülü şöyle sundu:

"Sevgili Sükun Işıtan,  2012-2013 sezonu Baykal Saran Tiyatro Ödülü'nü, "Cesaret Ana ve Çocuklar" oyundaki rolünüzle siz kazandınız. Bu ödül Baykal Saran'ın anısını ve ismini yaşatmanın yanı sıra  onun sanatını genç kuşaklara tanıtmak ve sanatçı duruşunun  örnek alınmasına vesile olmak amacıyla verilmektedir. Başarınızı kutlar, yeteneğinizin ve çalışma azminizin daim,  alkışlarınızın yaşam boyu bol olmasını dileriz. Baykal Saran'ın sanatı yolunuzda ışık olsun. "

Asyalı, Işatan'a Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı beratını, tiyatro eleştirmeni Atilla Sav ödülünü, Gülen Saran da armağanı takdim etti.

Işıtan,  hiç bu kadar heyecanlanacağını düşünmediğini belirterek,  "Çok duygulandığımı söylemek istiyorum çünkü ben çocukluğumda Baykal abi ve onun kuşağındaki DT sanatçılarının televizyon tiyatrolarıyla büyüdüm. O yüzden benim kuşağımın sıkı bir alt yapısı olduğunu düşünüyorum. Bizler şanslıydık ki onların açtıkları yoldan yürüme imkanı bulduk. Onun adına verilen bu ödülü almaktan da çok büyük bir onur duyuyorum" dedi.

Işıtan, daha sonra başta eski DT Genel Müdürü Lemi Bilgin olmak üzere jüri üyelerine ve Saran ailesine teşekkür etti.

2006 yılında vefat eden DT sanatçısı ve rejisörü Baykal Saran adına 6 yıldır verilen ödülü daha önce de Benian Dönmez, Durukan Ordu, Erdal Beşikçioğlu, Servet Pandur, Tolga Tekin, ve Gülin Ersoy almıştı.

Ödülün seçici kurulunda ise Lemi Bilgin, Atilla Sav, Rüşta Asyalı, Selçuk Yöntem ve Erkal Saran yer alıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement