Yunan Efsanesi "Medea" Rüzgarı Esecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Yunan Efsanesi "Medea" Rüzgarı Esecek

Yunan Efsanesi "Medea" Rüzgarı Esecek

Yunan mitolojisinin etkileyici efsanelerinden biri olan "Medea "Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde yeniden izleyicilerle buluşuyor.

07.01.2013 12:45  Güncelleme: 12:44

Dünya opera repertuvarında birçok kez ele alınan Luigi Cherubili'nin "Medea" operası, 12 Ocak Cumartesi ve 15 Ocak Salı günü saat 20:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Antalya Operası'nın 18. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde Türkiye prömiyerini yaptığı eser , sanatçıların başarılı performanslarıyla yurtdışı basınında da büyük yankı uyandırmıştı. Müzikleri ile olduğu kadar dönem kostümleriyle de dikkat çeken , kaçırılmaması gereken bu mitolojik eserde; büyücü olarak resmedilen Medea'nın kocasından aldığı intikam işleniyor.

Son iki temsil

Bu sanat sezonunda son kez sahnelenecek olan ve rejisör Mehmet Ergüven tarafından sahneye konulan eserde orkestrayı şef Alexandru Samoila yönetiyor. Eserde dekor Gürcan Kubilay'a, kostüm Sevda Aksakoğlu'na ,ışık ise Mustafa Eski'ye ait. Cumartesi gecesi yapılacak temsilde "Medea" rolünü Burcu Bükem Kuru , "Glauce " rolünü ise Nurdan Küçükekmekçi Aydın canlandırıyor." Creonte" rolünde Tevfik Rodos , "Giasone" rolünde ise Koray Damcıoğlu sahne alacak. Arzu Mecidova "Neris', Ceren Tereci ' Prima Ancella ', Heyecan G. Ceylan 'Seconda Ancella ', Mukhtar Malikov ise 'Un Capo dele Guardie ' rolünde izleyici ile buluşacak .

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Yunan Efsanesi 'Medea' Rüzgarı Esecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement