Yunus Emre'nin Hayatı Beyaz Perdede - Son Dakika
Kültür Sanat

Yunus Emre'nin Hayatı Beyaz Perdede

Yunus Emre\'nin Hayatı Beyaz Perdede

Şiirleriyle Anadolu kültür ve medeniyetinin oluşumuna büyük katkı sağlamış Yunus Emre'nin "aşk"ı arama serüvenini anlatan sinema filmi "Yunus Emre Aşkın Sesi" 14 Ocak'ta sinemaseverlerin karşısın...

11.10.2013 18:02

ŞENAY ÜNAL - Şiirleriyle Anadolu kültür ve medeniyetinin oluşumuna büyük katkı sağlamış Yunus Emre'nin "aşk"ı arama serüvenini anlatan sinema filmi "Yunus Emre-Aşkın Sesi", sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Filmin yönetmeni Kürşat Kızbaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce "Mevlana-Aşkın Dansı" filmini çektiğini ve 65 ülkede izleyicinin karşısına çıktığını söyledi.

Bu kez Anadolu'da aşk, sevgi ve barış felsefesini yansıtan büyük düşünür Yunus Emre'nin hayatını film yapmak istediğini belirten Kızbaz, filmin hazırlık ve çekim sürecinin ise üç yıldan fazla sürdüğünü anlattı.

Filmin 2014'ün ilk ayında vizyona gireceğini bildiren Kızbaz, "Birçok ünlü ismi biraraya getiren bu özel projede, Yunus Emre'yi Türk sinema tarihinin en yüksek bütçeli yapımı olan 'Fetih 1453'ün başrol oyuncusu Devrim Evin canlandırıyor. Çok özel ve usta bir oyuncu kadrosu da Evin'e eşlik ediyor. 10 Ocak'ta sinema seyircisine 'aşkı arama yolunda kendini keşfeden Yunus Emre'nin eşsiz hikayesini sunacağız" dedi.

Eserde, Burak Sergen, Altan Erkekli, Altan Gördüm, Ahmet Mekin, Bülent Emin Yarar, Sinan Albayrak, Suna Selen, Nesimi Kaygusuz, Tamer Levent ve Nilay Cafer gibi sanatçıların rol aldığını dile getiren Kızbaz, bu isimlerin Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Tapduk Emre gibi tarihi karakterlere bürünerek sinema seyircisiyle buluşacaklarını söyledi.

-Moğol savaş sahnelerinin mekanı Van

Moğol savaş sahneleri için Van'ın Ulupamir köyünde büyük bir oba kurduklarını vurgulayan Kızbaz, "Aynı zamanda filmin çekimlerini 4 mevsim boyunca 15 farklı ilde gerçekleştirererek Anadolu'nun tüm renk ve zenginliğini filmde yansıtmak istedik. Sevgi, hoşgörü ve barış felsefesiyle milyonları etkileyen Yunus Emre'nin hayatını aktarırken başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere bir çok kurum ve kuruluştan da destek aldık" diye konuştu.

Böyle bir filmi yapmanın sorumluluğunun da büyük olduğuna dikkati çeken Kızbaz, filmin yapım, yönetmen ve senaristliğini aynı anda üstlenerek çok önemli bir karakterin sinemaya aktarılması için kendi adına büyük bir sorumluluk ve yükün altına girdiğini dile getirdi.

Yunus Emre gibi mutasavvıf bir karakteri sinema sahnesine yansıtmaktaki güçlükleri bildikleri için 2 yıldan fazla bir süreyi filmin senaryo ve çekim hazırlıklarına ayırdıklarını söyleyen Kızbaz, Hindistan'dan ABD'ye bir çok ülkeden davet aldıklarını bildirdi.

-Filmin çekimleri Kartepe, Nallıhan, Erciyes, Kapadokya ve Hacıbektaş'ta

Filmin çekimlerini Kartepe, Nallıhan, Erciyes, Kapadokya ve Hacıbektaş'ta gerçekleştirdiklerini belirten Kızbaz, halkın yoğun ilgisiyle de karşılaştıklarını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yunus Emre'nin Hayatı Beyaz Perdede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement