Aksan Çıkışı ile Gündeme Gelen Şebnem Scheafer Kimdir? - Son Dakika
Magazin

Aksan Çıkışı ile Gündeme Gelen Şebnem Scheafer Kimdir?

Aksan Çıkışı ile Gündeme Gelen Şebnem Scheafer Kimdir?

Bir alışveriş merkezinde görüntülenen Şebnem Scheafer, gazetecilerle konuştu. Aksanı ile ilgili soruya sitem eden Schefer, bu duruma kızdığını söyledi. Aksan çıkışı ile gündeme gelen Şebnem Scheafer kimdir, nerelidir?

21.12.2018 11:56  Güncelleme: 12:17

Geçtiğimiz günlerde alışveriş yaparken görüntülenen Şebnem Scheafer, bir muhabirden gelen soruya tepki gösterdi. Aksanı ile ilgili soruya kızan ve Alman aksanı olmadığını söyleyen Scheafer, bu sıralar sunuculuğa ve tiyatroya devam ettiğini belirtti. Peki aksanı ile gündeme gelen Şebnem Scheafer kimdir, kaç yaşındadır, kaç dil biliyor?

"İSTANBUL TÜRKÇE'SİYLE KONUŞUYORUM"

"Alman tarafına kaymıyor, yeter artık. Hep 'aksan, aksan' diyorlar. İstanbul Türkçe'siyle konuşuyorum. Wilma Elles, Hadise ya da Meryem Uzerli gibi değil. Can Gürzap bile beğendi Türkçe'mi. Arada bir kayabilir, yapmayın Allah aşkına. Kırık Türkçe ile konuşmuyorum, neresi bunun Alman aksanı? Kızıyorum artık, gıcık oluyorum. Diksiyon dersi aldırmıyorlar. O sempatiklik gitmesin diye, sonuçta ben haber spikerliği yapmayacağım" şeklinde sitem etti.

ŞEBNEM SCHEFER KİMDİR?

9 Şubat 1984 tarihinde Almanya Frankfurt'ta doğan Şebnem Schaefer'ın annesi Türk ve babası Alman'dır. Tam ismi ise Jennifer Simone Macide Şebnem Schäfer olan manken, 15 yaşındayken mankenliğe başladı.

Aksan Çıkışı ile Gündeme Gelen Şebnem Scheafer Kimdir?

TÜRKİYE'DE TATİLDEYKEN KEŞFEDİLDİ

2000 yılında Türkiye'ye tatil için geldiği sırada keşfedilen Schaefer, "Size Milyarlar Sunuyoruz" adlı SMS yarışmayla ismini duyurdu. Ardından Ford Models Super Model Of The World yarışmasında birincilik kazanan Şebnem Scheafer, 2001'de ABD'deki "Super Model of the World" yarışmasında Türkiye'yi temsil etti. 2002'de Acun Ilıcalı'nın dünyayı gezdiği program "Acun Firarda'da" moda bölümü için San Francisco, Santo Domingo gibi şehirlerde defileler yaptı.

Aksan Çıkışı ile Gündeme Gelen Şebnem Scheafer Kimdir?

ÖZCAN DENİZ'LE UZUN SOLUKLU BİR İLİŞKİ YAŞADI

2003 yılında liseyi bitirdikten sonra Frankfurt'ta Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi'nde 2 sene Türkoloji, 1 sene Kültür Antropoloji ve Avrupa Etnolojisi ve yandal olarak psikanaliz okuyan Schaefer, bir süre Türkiye'de kaldıktan sonra Almanya'ya dönüp Dasität in Hagen'da Siyaset ve Kamu Yönetimi okudu. Türkiye'de kaldığı sürede manken Şenol İpek ile bir sene nişanlı kaldı ve Özcan Deniz'le uzun soluklu bir ilişki yaşadı.

Aksan Çıkışı ile Gündeme Gelen Şebnem Scheafer Kimdir?

HRİSTİYAN DEMOKRAT PARTİ'YE ÜYE OLDU

2006'da Almanya'da CDU'ya (Hristiyan Demokrat Partisi) üye olarak bir dönem siyaset ile ilgilenen Şebnem Scheafer, 2008-2009 sezonunda iki bölümden oluşan "Eros Pansiyon" adlı tiyatro oyununda rol aldı. 2012 senesinde ilk albümünün ana parçası JSS'i piyasaya çıkaran Şebnem Scheafer, 2015 yılında Murat Kadıoğlu ile bir dargın bir barışık ilişkisi son buldu.

Aksan Çıkışı ile Gündeme Gelen Şebnem Scheafer Kimdir?

5 DİL BİLİYOR

Almanca, Türkçe ve İngilizce'yi iyi derecede konuşabilen Şebnem Schaefer, ayrıca Fransızca ve Latince eğitim gördü.

Aksan Çıkışı ile Gündeme Gelen Şebnem Scheafer Kimdir?

4 YIL BALE VE AT BİNİCİLİĞİ DERSİ ALDI

4 yıl at biniciliği, 4 yıl bale ve dans eğitimi almış olan güzel manken, oryantal ve standart dansı da biliyor. Lise Defteri, Emret Komutanım, Üç Tatlı Cadı dizilerinde; O Şimdi Asker, Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu adlı sinema filmlerinde oynayan Scheafer, 2007 yılında Show TV' de yayınlanan "Buzda Dans" adlı yarışmada buz pateni yaptı. 2016 'da çocuklarla Şebnem Schaefer ile Masal Uydurma Atölyesi' gerçekleştiren oyuncu ve manken, 2017'den beri Prof. Dr. Orhan Kural ile birlikte Bloomberg HT'de Lütfen+1 Çevre Programı'nı sunuyor. 2017 yılında Fox TV'de yayınlanan "Stil Avcıları" programına yarışmacı olarak katıldı.

Son Dakika Magazin Aksan Çıkışı ile Gündeme Gelen Şebnem Scheafer Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement