Anneliği Önceden Biliyormuş Gibiyim - Son Dakika
Magazin

Anneliği Önceden Biliyormuş Gibiyim

Anneliği Önceden Biliyormuş Gibiyim

Oyuncu Irmak Ünal, 1 yaşına gelen kızı Kayla'yı içgüdüleriyle büyüttüğünü söylüyor: Sanki anneliği çok eskiden biliyormuş gibiydim, her şeyi içgüdüsel....

30.05.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir yıl önce kızı Kayla'yı kucağına alan ünlü oyuncu Irmak Ünal, anneliğe çok kolay alıştığını ve her şeyi doğal akışına bıraktığını söylüyor. Ünal, anneliği ve kızını Şamdan Plus dergisinden Selin Çağ'a anlattı...

Kızınız bir yaşına bastı; bu bir yıl nasıl geçti, anneliğe alıştınız mı?

Sanki anneliği çok önceden biliyormuş gibiydim, her şeyi içgüdüsel yapmayı tercih ettim. Hamileliğimi de bu şekilde geçirdim, anneliği de böyle yaşıyorum.

BABA-KIZ AŞKI DOĞDU

Nasıl bir annesiniz peki; çok titiz ve Kayla'nın üzerine titreyen bir anne misiniz mesela?

Hiç titiz değilim aslında. Kayla şu anda burada olsa, yerde emekliyor olabilirdi. Fakat açıkçası, çok da aşırı rahat olamıyorum. Galiba grilerde dolaşan bir anneyim; siyah ya da beyaz değilim.

Kızınızın bakımında başkalarından yardım alıyor musunuz?

Benim kızımla geçirdiğim vaktin yüzdesi çok yüksek. Her şeyi kendim yaşamaya ve yapmaya çalışıyorum. O kadar hızlı büyüyor ki, hiçbir anını kaçırmak istemiyorum, her şeyi kendim tecrübe etmeyi seçtim. Yardımcım var, annem de zaman zaman destek oluyor.

Eşiniz Emre Karabacak size yardımcı oluyor mu?

Evet, çok yardım ediyor bana. Çok sevgi dolu ve babalığın keyfini sonuna kadar çıkarıyor. Babakız aşkına çoktan başladılar bile. Birbirlerine aşıklar ve hep de böyle devam etmesini umuyorum.

Bir gününüz nasıl geçiyor? Bizim günümüz tabii ki çok erken başlıyor. Kayla 06.30-07.00 gibi uyanıyor. Biraz TV izliyoruz, biraz oyun oynuyoruz. Sonra güzel bir kahvaltı yapıp kısa süreli bir şekerleme yapıyoruz. Sebep-sonuç ilişkisi kurmasına yardımcı oyunlar öğretiyorum. Müzikle çok ilgili; hamileyken de çok müzik dinledim. Çok eğlenceli dans seanslarımız oluyor. Akşam banyo yaptıktan sonra da erkenden yatıyor zaten.

Kendinize vakit ayırabiliyor musunuz?

Bu konuda hiç kendimi kasmıyorum ve gayet de rahat vakit ayırabiliyorum. Bence bebek bakımında, "Kendime vakit ayıramıyorum" lafı gerçekten de çok abartılıyor. Çünkü aslında hiç zor değil. Bebek zaten bir süre sonra belli bir düzene giriyor. Bu düzenin içinde de, insanın kendine vakit ayırabilmesi çok zor olmuyor. Fakat ben o zamanları bile, yine bebek gelişimi ve yetiştirilmesi ile ilgili kitaplar okuyarak ya da internette araştırma yaparak geçiriyorum genellikle.

BENİ GÜLDÜRÜYOR

İleride Kayla'ya bir kardeş planlıyor musunuz?

Evet, çok istiyoruz. Kayla ile çok yaş farkı olmaması için yakın zamanda yine hamile kalmak istiyorum. Bir de hala bu düşünce tarzındayken, rahatlığa çok alışmadan hamile kalmam lazım. Bu tempoya alışmışken, ikinciyi de kaldırabilirim.

Kayla daha çok sizin mi, babasının mı özelliklerini almış?

Şu anda ne tam olarak ben, ne de tam olarak Emre. İkimizin güzel bir karışımı gibi görünüyor. Kızım çok eğlenceli bir çocuk ve beni çok güldürüyor.

#Sayfa#

MODAYI GEÇ KEŞFETTİM

Modayla aranız nasıl?

Açık konuşmak gerekirse, modayla pek alakam yoktur. Giyinmeyi çok geç öğrendiğimi söyleyebilirim. Beyaz atlet ve jean'le kendimi çok rahat hissederim. Benim için kıyafetten çok aksesuvarlarım önemlidir. Özellikle de çanta ve gözlüğe çok meraklıyım. Moda geç keşfettiğim bir şey diyebilirim. Bu, biraz da uzun süre Amerika'da yaşamanın getirdiği bir durum. Orada şekilcilik hiç yok, insanlar son derece rahat giyinmeyi tercih ediyorlar.

Renkli mi giyinirsiniz yoksa genellikle koyu renkleri mi tercih edersiniz?

Ben aslında siyah ve beyaz renklere ağırlık veririm. Ama modacı Beste Gürel, gardırobuma çok farklı renkler katmayı başardı. Şu ara farklı tasarımlar giymeye açığım.

Alışverişi sever misiniz?

Alışverişi seviyorum ama şu aralar sadece Kayla için alışveriş yapıyorum. Kendime bir şeyler almak için çıkıyorum ama eve yine Kayla için aldıklarımla dönüyorum.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Anneliği Önceden Biliyormuş Gibiyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement