Aşk şarkılarının vazgeçilmez sanatçısı Baha'nın gerçek ismi duyanları şaşırttı! - Son Dakika
Magazin

Aşk şarkılarının vazgeçilmez sanatçısı Baha'nın gerçek ismi duyanları şaşırttı!

Baha, 1999 yılında 'Kutupta Yaz Gibi' ve 'Boş Ver Üzülme' adlı şarkılarıyla hayatımıza girdi. Düğün şarkılarından tanığımız Baha'nın gerçek isminin 'Bahattin' olduğu ortaya çıktı.

05.05.2022 13:21  Güncelleme: 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Romantik şarkıların prensi, kadife sesli sanatçı Baha, 1999 yılında 'Kutupta Yaz Gibi' ve 'Boş Ver Üzülme' adlı şarkılarıyla hayatımıza girdi. Sonrasında çıkardığı albümlerle de aşıkların gönlüne hitap eden, magazin dünyasından hep uzak duran Baha, Akşam TV'de Akşam Yıldızı'nın konuğu oldu. Akşam Gazetesi'den Yasemin İlan'a özel açıklamalar yaptı. 2010 ile 2020 yılları arasında sadece iki albüm yapan sanatçı bunun nedenini magazinden uzak olmak istemesi ve müzik piyasasının dijitale yönelmesi olduğunu söyledi.

"MAGAZİNİ PRİM YAPMAK İÇİN KULLANIYORLAR"

'Magazinin ülkemizde çok doğru kullanılmadığını düşünüyorum prim yapmak için kullanıldığı için uzak durmaya çalışıyorum' diyen Baha sözlerini şöyle sürdürdü: "2010'dan sonra müzik sektörü çok farklı yerlere gitti. Kendimi ifade edebileceğim televizyon programları olmadı, bu konuda çok titizim. Magazinden uzak olunca müzik sektöründen de uzak kaldığım düşünülüyor. Oysa ki ben her zaman müziğe devam ettim. Turnelerim, konserlerim hep oldu, kış aylarında Avrupa konserlerine ağırlık veriyorum."

Aşk şarkılarının prensi Baha'nın gerçek ismi ortaya çıktı

"SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE KEŞKE 10 TANE DAHA BAHA OLSA!"

Özellikle Sevgililer günü için her yıl çok fazla sahne teklifi geldiğini dile getiren Baha "Sevgililer gününün en çok aranan sanatçısıyım, keşke o gün benden 10 tane daha olsa. O gün ne güzel ki çok güzel buluşmalar yaşıyoruz. Seven insanlara kendi şarkılarımı söyleyebiliyor olabilmek beni sevindiriyor. Bir çok çift Canım Sevgilim adlı şarkımla tanışmış, benim şarkılarımla evlenme teklif etmiş ve çocuklarına Baha ismini vermiş, böyle anıları olan çok çiftle karşılaşıyorum, ne mutlu bana. Çok mutlu oluyorum bunları yaşadığım zaman" diye konuştu.

Aşk şarkılarının prensi Baha'nın gerçek ismi ortaya çıktı

"TAHTA TABELAYA SIĞMAYINCA BAHA OLDU"

Gerçek adı Bahattin Gündoğdu olan romantik şarkıcıya 'Baha' isminin doğuş hikayesini şu sözlerle anlattı: Didim Altınkum'a akrabalarımızın yazlığına ziyarete gittiğimde bir akşam dışarı çıktık. Ben o dönem müzik öğretmenliği eğitimi alıyorum, gitar çalıyorum. Altınkum'da bir mekanda Bora ve Adnan ikilisi sahnede şarkı söylüyor. Bora ile hiç tanışmıyor olmama rağmen sesimin güzel olduğunu duyunca beni sahneye davet etmek istemiş. Çıktım bir şarkı söyledim, Bora da bana eşlik etti, ikimiz bir uyum sağladık. Ertesi yaz aynı mekandan Bora ile ikimize program teklifi geldi. Mekanın kapısında dikdörtgen tahta bir tabela vardı isimlerimiz yazılacaktı. Bora yazdılar altına Bahattin yazacaklar ama sığmıyor. 'Baha'da kaldı, dediler ki Baha da güzelmiş, ister misin böyle kalsın mı? dediler, kabul ettim. Baha oradan geldi, albümle ilgili bir proje değildi yani. Bahattin ismini çok severim ailem ve eski arkadaşlarım ilkokul, ortaokul, lise döneminden arkadaşlarım bana Bahattin diye hitap ederler. Bahattin dedemin ismidir, benim için çok özel bir isimdir. Kız arkadaşım da zaman zaman Bahattin diyor."

Aşk şarkılarının prensi Baha'nın gerçek ismi ortaya çıktı

"EVLENME TEKLİFİ SIRASI BENDE!"

"En çok sizin şarkılarınızla evlenme teklifi ediliyor. Siz hiç evlenme teklif ettiniz mi?" sorusu üzerine Baha sürpriz bir itirafta bulunarak 'Hayır hiç evlenme teklifinde bulunmadım, hiç evlilik yaşamadım ama bir yıldır çok güzel bir ilişki yaşıyorum, kısmet olursa bana bu özel duyguları yaşatan kız arkadaşıma evlenme teklifi edebilirim. Ben de artık evlenmek çocuk sahibi olmak istiyorum. Çok huzurlu ve mutluyum. Sürpriz haberler vereceğim ilerleyen günlerde" dedi.

Aşk şarkılarının prensi Baha'nın gerçek ismi ortaya çıktı

SAHNEYE ÇIPLAK ÇIKMAMAK LAZIM

Kadın sanatçıların sahne kıyafetlerinin çok tartışıldığını hatırlattığımız Baha şunları dile getirdi: "Tabi ki çıplak çıkmamak lazım sahneye, bu tartışılacak konuşulacak bir konu bile değil. Ben bu konularda yorum yapmak istemiyorum çünkü söyleyeceklerim çok hoş olmaz. Ama geçmişten günümüze Türk halkını göz önüne aldığınızda bu bir kültür işi. Sahnede uzaylı gibi olamazsınız, bu dünyada yaşıyor bu ülkede müzik yapıyorsunuz, bu ülkede sahneye çıkıyorsunuz kendinize göre bir tarzınız da olsa, kendinize göre bir kitleniz de olsa bu herkese yansıyorsa biraz dikkat edeceksiniz kendinize."

Aşk şarkılarının vazgeçilmez sanatçısı Baha\'nın gerçek ismi duyanları şaşırttı!
Kaynak: Snob Magazin

Son Dakika Magazin Aşk şarkılarının vazgeçilmez sanatçısı Baha'nın gerçek ismi duyanları şaşırttı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Bulent Cebeci: Ailecek şaşkınız vallahi biz mahmut zannediyorduk 18 4 Yanıtla
  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi
    14:45 Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi

    Babası Tom Cruise ile 10 yıldır görüşmeyen ve basında hiç yer almayan kızı Suri Cruise 18 yaşına bastı. Yıllar sonra ilk kez görüntülenen genç kızın, annesine benzerliği de dikkat çekti.

  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.


Advertisement