'Aşkın Anahtarı' El-vedud Bana Aşkı Getirdi - Son Dakika
Magazin

'Aşkın Anahtarı' El-vedud Bana Aşkı Getirdi

\'Aşkın Anahtarı\' El-vedud Bana Aşkı Getirdi

Yeni koleksiyonu El-Vedud'u görücüye çıkaran mücevher tasarımcısı Ece Şirin, 'Aşkın anahtarı' denilen bir hattan esinlenerek yarattığı takıları tasarlarken....

15.12.2012 06:03  Güncelleme: 08:47

Evrensel sembollerden ve doğadan ilham alarak tasarladığı koleksiyonları ile beğeni toplayan ünlü mücevher tasarımcısı Ece Şirin, yeni koleksiyonu 'El- Vedud' ile dikkat çekiyor. Nişantaşı'nda hem ev, hem de mağaza olarak kullanacağı Bee Goddess House'ın kapılarını ilk kez Şamdan Plus dergisinden Zeynep Güler Ceylan'a açan Şirin, yeni koleksiyonunu anlattı:

Benim temalarımı belirleyen en önemli şey; ilham. 'En-Nur' adlı koleksiyonumdan sonra bir ilham ve duyduğum bir sesle 'El-Vedud'u hazırlamaya karar verdim ve aşk anahtarı üzerine çalışmalar yapmaya başladım.

TASAVVUF OKUDUM

Bu koleksiyon öncesinde Esma Hüsna dersleri üzerine çok çalıştım, araştırmalar yaptım. Tasavvuf kitaplarını okudum. Bu koleksiyonla birlikte hayatımda çok güzel gelişmeler oldu. Bir kere hayatımın aşkı Cemil Dinçmen'e kavuştum.

Her şeyin özünde; ne yaparsak yapalım sevgi ve aşk geliyor. Dünyanın en zengin iş adamı ve en güzel kadını da olsa, özünde birileri tarafından sevilmek istiyor; 'El-Vedud' koleksiyonu da bunu simgeliyor.

Bu koleksiyonu hazırlarken, anahtar şeklindeki çok özel bir hat çalışmasından esinlendik.

MESAJLARI EBEDİ

En etkileyici filmi de izleseniz, en etkileyici kitabı da okusanız; üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra verdikleri mesajı unutuyorsunuz. Ama üstümüzde taşığıdımız mücevherler, özellikle bu taşlar ebediyet demek. Bu kadar değerli mesajları, en değerli taşlarla ve altınla yorumlamak daha kalıcı oluyor.

Koleksiyonda pembe altın ön planda. Pembe altın herkese yakışıyor; esmer ya da sarışın fark etmiyor. Ayrıca özellikle yakut kullandım. Koleksiyonda ayrıca beyaz ve siyah pırlantalar da ön planda.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Aşkın Anahtarı' El-vedud Bana Aşkı Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement