Bu Yaz Sıra Dışı Tatiller Moda - Son Dakika
Magazin

Bu Yaz Sıra Dışı Tatiller Moda

Bu Yaz Sıra Dışı Tatiller Moda

Sadece güneşlenip gün boyu uyuduğunuz tatillerin sonu geldi.

23.06.2012 06:04

Dünya deniz, güneş ve kum tatillerine doydu. Artık insanlar iş yaşantısının stresinden uzaklaşmak için farklı maceralar yaşamak istiyor. Bu amaçla ürkütücü mekanları ziyaret edenler de, kültür turlarına çıkanlar da var. Her yıl yaklaşık 1 milyar kişinin tatil yaptığını belirten Fashion & Travel Magazine, değişen tatil trendlerini sayfalarına taşıdı. İşte onlardan birkaçı...

DETOKS TATİLİ

"Hem dinlenmek hem de sağlığım için iyi bir şey yapmak istiyorum" diyenler, detoks kürü niteliğindeki tatil kamplarını tercih ediyor. Yaşam kalitesini artıran detoks tatili, stresin fiziksel ve ruhsal ağırlığını atıp hafiflemenizi sağlıyor. Bu tatillerde; yoga, pilates, tıbbi masajlar, egzersiz programları ile vitamin ve mineral terapileri düzenleniyor.

SOY AĞACI TURU

Ataları Rusya, Japonya, Türkiye, Çin ve Baltık ülkelerinden göç edenler soy ağaçlarının izini sürmek için keşif turlarına çıkıyor. İrlanda, soy ağacı turizminde en çok turist çeken ülkelerden biri. İskoçya, soy ağacını arayan turistleri çekmek için 2009 yılından beri eve dönüş festivali düzenliyor. Yahudi topluluklarında da bu turizm son yıllarda yükselişte. Türkiye de atalarının izini arayanları ağırlıyor.

UZAY SEYAHATİ

İngiliz işadamı Richard Branson'ın sahibi olduğu 'Virgin Galactic' şirketi, uzay yolculuğu için deneme ve test uçuşlarına başladı. Şirket uzaya insan taşımaya 2013 yılı sonunda başlayacak. Yolculuğun bedeli ise 200 bin doları buluyor. Şimdiye kadar 500 kişi çoktan uzay seyahati için rezervasyon yaptırmış bile. Türkiye'deyse VIP Turizm, bu projenin temsilciliğini üstlendi.

CRUISE SEFASI

Cruise tatilleri tüm dünyada tatil planı yapanların ilk tercihleri arasında yer almaya başladı. Büyük-küçük herkese farklı hizmetler sunan gemiler, birçok farklı noktaya turlar düzenliyor. Yolcular için de gemi seyahatleri unutulmaz bir tatil fırsatı sunuyor. İsteyenler gemi tatilinde evlenebiliyor ya da balayı tatili için gemileri seçebiliyor. Bu turlar, hiç görmediğiniz birçok farklı yeri tatil süresince keşfetmenizi, yeni kültür ve lezzetlerle tanışmanızı sağlıyor.

JAMES BOND'UN İZİNDE

Efsanevi ajan 'James Bond'un maceralarının geçtiği her yere her yıl binlerce turist akın ediyor. James Bond filmlerinin çekildiği mekanlar arasında bulunan Ocho Rios (Jamaika), Nassau (Bahamalar), Himeji Kalesi (Japonya), Aghia Triada (Yunanistan), Arecibo Rasathanesi (Porto Riko) ve Schilthorn'a (İsviçre) turistler her yıl yoğun ilgi gösteriyor. Yeni filmin çekildiği İstanbul'a da önümüzdeki zamanlarda meraklı turistlerin gelmesi bekleniyor.

TITANIC'E YOLCULUK

Tarihin en ünlü gemilerinden birisi olan Titanic, 100 yıl önce bir buzdağına çarparak battı. Geminin batışı, batış esnasında yaşananlar ve denizin dibindeki enkaz her zaman ilgi merkezi oldu. Titanic'in batışının 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen faaliyetlere, 'Enkaz Ziyareti' de eklendi. İki haftalık gemi yolculuğu ile birlikte enkaz ziyaretini de kapsayan bu gezinin ücreti 60 bin dolar. Geziyi düzenleyen 'Deep Ocean Expeditions' şirketi, dalışın klostrofobisi bulunanlara pek de uygun olmadığını açıkça söylüyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Bu Yaz Sıra Dışı Tatiller Moda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement