Deniz Seki Ameliyat Oldu, Kilolarından Kurtuldu - Son Dakika
Magazin

Deniz Seki Ameliyat Oldu, Kilolarından Kurtuldu

Deniz Seki Ameliyat Oldu, Kilolarından Kurtuldu

Deniz Seki, Emel Müftüoğlu, Fatih Ürek ve birçok ünlünün zayıflamak için tüp mide ameliyatını tercih etmesinden sonra kimlerin tüp mide ameliyatı olabileceği her kesimden tartışma konusu olmaya başladı. Bütün bunlara, Ünlülerin- Doktoru Prof. Dr. Hasan ALTUN açıklama getirdi.

07.08.2018 15:55  Güncelleme: 15:54

HERKES TÜP MİDE AMELİYATI OLABİLİR Mİ?

Deniz Seki, Emel Müftüoğlu, Fatih Ürek ve birçok ünlünün zayıflamak için tüp mide ameliyatını tercih etmesinden sonra kimlerin tüp mide ameliyatı olabileceği her kesimden tartışma konusu olmaya başlamıştır. Tüp mide ameliyatında kilo sınırı değil, ameliyat için Vücut Kitle İndeksi denen boy kilo oranı önemlidir. Bu oran boyun kilonun karesine bölünmesi ile hesaplanır, Vücut Kitle İndeksi 30-35 aralığında olduğu zaman metabolik cerrahi için yandaş hastalık veya metabolik sendrom taraması yapılır.

Vücut Kitle İndeksi 30 ve üzerinde olan ve ek olarak tip 2 diyabeti veya metabolik sendromu olan hastalarda da uluslararası kabul edilen kriterlere göre obezite ve metabolik cerrahi ameliyatları önerilmektedir.

PEKİ BİZ KİMLERE METABOLİK SENDROM DİYORUZ?

Bel çevresinin erkeklerde 94 cm üzeri, bayanlarda 88 cm üzerinde olması, insülin direnci, kolesterol düzeyinde yükselme, yüksek tansiyon veya teşhis edilmiştip 2 diyabet olması durumunda metabolik sendrom diyebiliriz.

Uluslararası Klinik ve Bilimsel Gelişmeleri yakından takip eden Prof. Dr. Hasan Altun tıpkı Deniz Seki'de olduğu gibi Vücut Kitle İndeksi 30-35 aralığında olan tüm hastalarda metabolik sendrom ve yandaş hastalık taraması yaparak obezite ve metabolik cerrahi ameliyatlarını yaklaşık 2000 hastaya başarıyla uygulamıştır. Metabolik sendromlu hastaların obezite ve metabolik cerrahiden ciddi yarar sağladığını, hastaların sadece zayıflamadığını, kanda insülin ve lipid düzeylerinin olumlu yönde değiştiğini bilimsel çalışmalarla da göstermiştir.

Bir süre önce sanatçı Deniz SEKİ, metabolik sendrom teşhisi ile ile Prof. Dr. Hasan ALTUN tarafından ameliyat edilmiş ve 23 kilo vermişti…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Deniz Seki Ameliyat Oldu, Kilolarından Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement