Dersleri Kurtaran Adam ve Oğulları - Son Dakika
Magazin

Dersleri Kurtaran Adam ve Oğulları

Dersleri Kurtaran Adam ve Oğulları

'Derslerikurtaranadam.

22.12.2012 06:02  Güncelleme: 08:53

Derslerikurtaranadam. com; üniversite öğrencilerinin ders notlarını diğer öğrencilerle paylaşıp para kazanabilecekleri ya da arayıp bulamadıkları notlara ulaşabilecekleri bir site. Sitenin kurucularından Kaan Cüreklibatır, projeyi anlattı.

Bu siteyi açma fikri nasıl oluştu?

Öğrenciler arasında böyle bir ihtiyaç gördüm ve bu fikir doğdu. Bir pazar araştırması yaptım; üniversiteleri gezdim, hocalarla ve öğrencilerle konuştum.

NOT 25 KREDİ

Sistem nasıl işliyor?

Öğrencinin çeşitli kredi kazanma yolları var. Mesela; siteye üye olduğunda 5 kredi kazanıyor. Arkadaşını davet ettiğinde ve notlarına onay verildiğinde kredi kazanmaya devam ediyor. Bu kredileri ders notu alırken kullanabiliyor. Bir ders notu 25 kredi.

Bir öğrenci bu sistemle aylık ne kazanıyor?

Bir öğrenci, ders notu indirildiği zaman 50 kuruş kazanıyor. Çalışma kitabı indirildiği zaman da 2.5 TL veriyoruz. Öğrenci bundan harçlığını çıkarabilir, hatta tüm geçimini bu sistemden sağlayabilir bana göre.

Ders notlarını nasıl seçiyorsunuz?

Kesinlikle öğrencinin kendi tuttuğu ders notlarını yayınlıyoruz. Önce bir elemeden geçiriyoruz. Çekirdek kadro; babam, ben ve Murat. Danışmanlarımız ve notları kontrol eden bir ekibimiz de var.

Neden 'derslerikurtaranadam.com?'

Çıkış noktası tamamen Dünyayı Kurtaran Adam. Kült bir film ve gençler arasında büyük hayran kitlesi var. Birçoğu repliklerini ezbere biliyor. "Arkadaşlarına ders notlarını ışınla, kazan", "stresin beynini ele geçirmesine izin verme" gibi sloganlarımız var.

ARKIN: İYİ NOT HAYAT KURTARIR!

"Bu fikri ilk duyduğum zaman bana çok ütopik geldi. Bir sitem var; cüneytarkin. com, bu siteden gençlere sorular yönelttim. Gördüm ki; üniversite öğrencileri A'dan Z'ye dersleri çok iyi takip edemiyor. Altyapı, yol gibi birçok fiziksel nedenle, derse girseler bile gerektiği şekilde öğrenemiyorlar. Bu ders notu olayı, para kazanmak için de çok önemli. Bir de öğrencilerin aradığı ders notları önlerinde hazır oluyor. Ben tıp fakültesinde okudum ve çalıştım. Dersleri gerektiği gibi takip edemiyordum. Kız arkadaşlarımdan alırdım ders notlarını. Harika bir şeydi yahu! İyi ders notu hayat kurtarır."

(Yeni Aktüel)

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Dersleri Kurtaran Adam ve Oğulları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement