Emina Jahovic: Çocuklarıma lüks kıyafetler almam - Son Dakika
Magazin

Emina Jahovic: Çocuklarıma lüks kıyafetler almam

Emina Jahovic: Çocuklarıma lüks kıyafetler almam

Bu aralar yeni markası sebebiyle sürekli bir koşturma halinde.

31.10.2020 07:52  Güncelleme: 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu aralar yeni markası sebebiyle sürekli bir koşturma halinde. Bir yandan da Sırbistan'daki müzik çalışmalarına devam ediyor. "Aşk olmadığında çok verimli oluyorum" diyor. Yine de aşka, evliliğe kapıları kapalı değil: "Bir daha evlenmeye hayır demem. Ama bunun için özel bir çabam da yok." Emina'yla çocukluğundan bugüne doğru bir yolculuğa çıkıyoruz.

Ülken Sırbistan'da ünlü bir şarkıcıyken 22 yaşında bir pop yıldızına aşık olup evlendin, Türkiye'ye yerleştin. İki çocuğun oldu, sonra da boşandın. 30'ların sonuna doğru nasıl hissediyorsun?

Hayatımın en iyi dönemindeyim. Neyi istediğimi, neyi istemediğimi çok iyi biliyorum. Her türlü yeni bilgiye açık olduğum, olgunluk dönemimdeyim.

Başlarda Türkiye'de çok fazla tanınmıyordun. Bir röportajında "Türkiye'de Clark Kent, ülkemde Süpermen gibiyim" demişsin. Bu ikili hayat yorucu olmadı mı?

Çok yorucu oldu.

Neler yaşadın?

Türkiye'de evli ve iki çocuklu bir kadın olarak bir hayatım vardı. Bir yandan da yurtdışında kariyerimi sürdürüyordum. İş için yurtdışına gittiğimde çocuklarımdan ayrı kalıyordum. Yıllardır tam anlamıyla tatil yapamadım.

Müzik konusunda Sırbistan'daki kadar büyük başarıyı neden Türkiye'de yakalayamadın?

Hiç Türkiye'de müzik kariyeri yapmayı hedeflemedim.

Neden?

Bir ülkede müzik kariyeri yapmak için o ülkenin diline doğmak gerek. Müzik demek hissiyat demek. Dile hakim olmazsan duyguyu vermen imkansız. Bu sebeple Türkiye'deki müzik çalışmalarımın hepsi arkadaşlarımla anı kalması için yaptığımız işlerdi.

Mustafa Sandal'la ayrıldıktan sonra yeniden birine güvenmek zor oldu mu?

Asla. İnsan kendini zaman içinde yenileyebiliyor. Bir kere kırıldıktan sonra yükselebiliyorsun. Ben evliliğimde kötü bir tecrübe yaşamadım, sadece ayrıldım. Yeniden birisine güvenmek konusunda olumsuz düşünmüyorum.

Senin için aşkın tanımı yıllar içinde değişti mi peki?

Aşk eskiden tutku demekti, şu anda sevgi, destek, saygı demek...

Aşk seni nasıl biri yapıyor?

Aşk olmayınca çok verimli oluyorum. Bundan ekip arkadaşlarım çok memnun. Markamın hazırlık sürecinde 24 saat çalıştığım oldu.

Bir daha evlenir misin?

Hayır demem. Ama evlenmek için bir çabam da yok.

Annemin hayatına bir daha hiçbir erkek girmedi

Üç çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak Sırbistan, Novipazar'da doğuyorsun. Nasıl bir ailede büyüdün?

Kardiyolog bir babanın ve çocuk doktoru bir annenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldim. Bir ablam var, abim Mirsad'ı da (Türkcan, basketbolcu) tanıyorsunuz zaten.

Babanı 11 yaşındayken kaybetmişsin...

Evet. 47 yaşındaydı. Hepimiz için bir yıkım oldu. Ablam Belgrad'a üniversite okumaya gitmişti. Abimse 16 yaşındayken Türkiye'ye geldi ve Efes Pilsen Basketbol Takımı'nda çalışmaya başladı. Ben babamın vefatından sonra annemle yalnız kaldım.

Nasıl bir mücadele verdin?

Babam vefat ettikten sonra annemin hayatına bir daha hiçbir erkek girmedi. Yıllarca hem mesleğini yürüttü hem de bizi en iyi şekilde yetiştirdi. Okuluma devam ederken onun yanında hemşire asistanı olarak çalışmaya başladım. Mirsad da Türkiye'de olmasına rağmen bizi hep koruyup kolladı.

Yugoslavya'daki savaş ortamı sizi nasıl etkiledi?

Çok zor bir dönemdi. Yaşımız küçük olduğu için etrafımızda olanlara bir yandan anlam veremiyorduk, bir yandan da mutsuzluğu ve çaresizliği seziyorduk.

Müzik hayatına nasıl girdi?

Çok küçük yaşta şiir yazmaya başladım. Bu, ileriki yıllarda beste yeteneğimle birleşti. 12 yaşımda bir müzik okuluna gidip eğitim aldım. Bir müzik grubuyla sahneye çıktım. Sonra devamı da geldi. Sahne hayatını bu kadar iyi yönetmemde üniversitede radyo televizyon bölümünü okumamın da etkisi olduğunu düşünüyorum.

Türkiye'ye gelmeye nasıl karar verdin?

Abim Mirsad Türkiye'de çalıştığı ve kuzenlerim Türkiye'de olduğu için sık sık tatile geliyordum. Uzun dönemli olarak gelişim 2007'de evliliğim sebebiyle oldu.

Sade giyinen bir kadınım

Yaemina Beauty markasında bir parfüm koleksiyonu, fondöten, far, aydınlatıcı gibi 55 ürünün farklı olduğu Needed isimli bir makyaj koleksiyonu var. Sade giyinen bir kadınım. Ürünlerimin ambalajlarında da bu çizgiyi tercih ettim. Ürünlerin yüzde 90'ı vegan, temiz içerikli ve hayvanlar üzerinde test edilmedi. Makyaj koleksiyonum Boyner'de ve internet sitesinde satılıyor. 'Endorphins' parfümlerim de kasım itibariyle Boyner ve Watsons mağazalarında olacak.

Bir kadını, güçlü olması seksi yapar

Markanın adı Yaemina. Ne anlama geliyor bu?

Sırpçada 'Bu benim' demek. Oğullarımın isimleri Yavuz ve Yaman. En değerli varlıklarımın isimlerinin başharflerini de taşıyor markam.

Neden böyle bir marka çıkardın?

Kozmetik hep tutkum oldu. Deneyimimi ve tutkumu Yaemina Beauty aracılığıyla paylaşmak istiyorum. Bu yüzden global bir marka yarattım. Ürünlerin tasarımdan üretime tüm aşamalarında bulundum.

Güzellik sana ne ifade ediyor?

Hayattaki her dakika parlamak için bir şanstır, her an ayrı bir role bürünülür. Ben yaptığım her şeyde bir güzellik görüyorum. Güzellik ancak özenle ve sevgiyle tamamlanır ve karşı tarafa yansır.

Bir kadını güzel ve seksi yapan nedir?

Bir kadın eğer güçlüyse iç ve dış güzelliği de karşı tarafa yansıyor. Bu yüzden biz kadınlar birbirimizin tarafında olmalıyız, gücümüzü de birbirimize karşı kullanmak yerine birlikte ortaya çıkarmalıyız.

Türk magazini bana biraz hoyrat davranıyor

Türk magaziniyle Sırp magazini arasında nasıl farklar var?

Türkiye'yi de ülkem kadar çok seviyorum. Çocuklarım Türk ve bundan çok gurur duyuyorum. Ama tabii ki doğduğum ülke Sırbistan olduğu için orada beni çok seviyorlar. ve daha naif yaklaşıyorlar. Açıkçası Türk magazininin bana biraz hoyrat davrandığını düşünüyorum. Umarım bundan sonra doğru bir şekilde tanınır ve tanıtılırım. O zaman kesinlikle bu durumun değişeceğine inanıyorum.

Ben de bazı estetik dokunuşlar yaptırıyorum

İnsanlar hep çok zayıf olduğunu konuşuyor. Neden bu kadar zayıfsın?

Hiçbir zaman zayıf olmaya odaklanmadım. İlkgençlik yıllarımdan beri spor yapıyor, beslenmeme çok dikkat ediyorum. 18 yıldır sahnede olmanın da getirdiği disiplin var. Zayıf olmak değil, sağlıklı olmak, ışıltımı yansıtabildiğim bir görünümde olmak her zaman önceliğim oldu.

Hep estetik yaptırdığına dair haberler okuyoruz. Gerçekten çok estetiğin var mı?

'Çok estetik' ifadesi göreceli. Teknolojiyle birlikte estetik uygulamaları insanları olduğundan farklı göstermeyi değil, yaşının en iyisi olarak göstermeyi amaçlıyor. Bu amacın dışına çıkmadan, kendine bakan, zamanı durdurmak isteyen her kadın gibi tabii ben de bazı estetik dokunuşlar yaptırıyorum. Kendisiyle çok barışık ve fiziksel özelliklerini seven bir kadınım.

Çocuklarıma lüks kıyafetler almam

Çocuklarını nasıl yetiştiriyorsun? Mesela Sırpça biliyorlar mı?

Yaman Sırpça biliyor ama Yavuz reddediyor. Hem Boşnak hem Türk olduklarını biliyorlar. Çocuklarımı hayalimdeki erkek neyse öyle yetiştiriyorum.

Yani...

Lükse düşkün olmalarını istemiyorum. Kesinlikle lüks kıyafetler almam, mütevazı yetiştirmeye çalışıyorum. Centilmen ve duyarlı olmaları için elimden geleni yapıyorum.

Oğulları Yavuz (solda) ve Yaman'la.

Babalarıyla ilişkileri nasıl?

Benimle yaşıyorlar ama tabii ki babalarını da çok seviyor ve görüşüyorlar.

Kadına şiddet bu kadar gündemdeyken oğullarını bu konuda nasıl eğitiyorsun?

Okuldaki kız arkadaşlarını haksızlıklardan koruyorlar. Bunu da eve geldiklerinde gururla anlatıyorlar. Ben ailemden kadınlara kırılgan bir çiçek gibi yaklaşılması gerektiğini gördüm. Çocuklarıma da bunu aşılıyorum.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Emina Jahovic: Çocuklarıma lüks kıyafetler almam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • İlter Aykut: Bu kadın şey degilmi hülya Avşar in eski sevgilisinin eski sevgilisi bizim ülkemizde tanınır değil neden haber oluyor suratı çok yapay kendi ülkesine gitsin 0 0 Yanıtla
  • Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu
    19:10 Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu

    Engelsiz Yaşam Vakfı'nın kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan'dan görevi devralan Av. Edip Önder, yeni yönetim kuruluyla birlikte engelli bireylerin engellerini aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Vakfın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Av. Edip Önder, Tayyar Işıksaçan, Şeniz Ulusoy, Emrah Yedekçi, Nezih Ertuğrul Erdem, Hakim Seval Karataş, Fatih Dalma, Mustafa İsmet Mercan.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, duygusal bir paylaşım yaptı. Duygulu, geçmişte çektikleri bir fotoğrafı paylaşarak, Kerim Tekin'i özlediğini dile getirdi.

  • Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?
    17:10 Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?

    Ömer, Merdo'yu kurtarmak için çabalarına rağmen başarısız olur ve Merdo'nun erkene alınan idamı herkesi yıkar. Ömer, Latif Bey'e karşı savaş açar. Sultan, Ömer'in en büyük destekçisi olarak geçmişin karanlık sırlarını ortaya döker ve Latif Bey'e meydan okur. Celal Ağa, oğlunun isminin yazılı olduğu beşiği görünce sırrı çözmek için Asiye ve Naile'ye saldırır. Ayten için konaktaki karmaşa bir fırsattır. Asiye ile Raziye'nin çocuklarını ayırma planında beklenmedik bir gelişme yaşanır. Sultan'ın başına gelen olay her şeyi altüst eder ve Ömer hayati bir kararın eşiğinde sıkışıp kalır.

  • Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı
    17:09 Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı

    Duayen oyuncu Metin Akpınar'ın evlilik dışı dünyaya gelen ikiz kızlarından biri olan Duygu Nebioğlu'nun annesi Suphiye Orancı'nın, İbrahim Tatlıses, Seda Sayan ve Şehnaz Dilan gibi oyuncuların yer aldığı 'Yorgun Perihan Savaş'lı, 'Yalan' ve Hülya Avşar'lı 'Aşıksın' filmlerinde rol aldığı ortaya çıktı. İbrahim Tatlıses'in ise Orancı'yı hatırlamadığı belirtildi.

  • Prens William, eşi kanser olduğunu açıkladıktan sonra ilk kez görev başında görüntülendi
    14:49 Prens William, eşi kanser olduğunu açıkladıktan sonra ilk kez görev başında görüntülendi

    Prens William, eşi Kate Middleton'ın kansere yakalandığını açıklamasının ardından ilk kez görev başında görüntülendi. Çevre ve topluluklarla çalışan kuruluşları ziyaret eden William'ın keyfinin yerinde olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

  • Uğur Dündar'a babalık davası açan Dilara Gülatan: DNA raporuna itiraz edeceğiz
    14:09 Uğur Dündar'a babalık davası açan Dilara Gülatan: DNA raporuna itiraz edeceğiz

    Uğur Dündar'a babalık davası açan ve DNA raporunda kızı olmadığı ortaya çıkan Dilara Gülatan, Müge Anlı'nın canlı yayına bağlanarak hukuk mücadelesini bırakmayacağını ve rapora itiraz edeceklerini söyledi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    13:17 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Sevgilisinin sergisi için kesik baş figürüyle pozlar veren oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, gelen tepkilerin ardından özür diledi.

  • Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yaman hayallerine veda etti
    13:12 Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yaman hayallerine veda etti

    TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor 2024 All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde Yaman, Özgür, Yunus Emre ve Batuhan arasında eleme düellosu yaşandı. Düelloda ilk olarak Yunus Emre ve Yaman arasında mücadele yaşandı. Oyunun sonunda potadan kurtulan isim Yunus Emre oldu. İkinci düello ise Özgür ve Batuhan arasında oynandı. Özgür'ün elemeden kurtulmasıyla Batuhan ve Yaman arasında final düellosu yaşandı. Gecenin sonunda hayallerine veda eden isim Yaman oldu. Elendikten sonra gözyaşlarına hakim olamayan Yaman, 'Ben sizi izleyerek büyüdüm, hayalim Survivor'a gelmekti' diyerek Atakan ve Hilmi Cem'e sarıldı. Herkesle vedalaşan Yaman, 'Ben gidiyorum şimdi vallahi. Çok alışmıştım. Vallahi çok alışmıştım. Bana aile gibi oldunuz. Hayatımın en güzel günlerini burada yaşadım. Yıllardır Survivor'ı izliyorum, burada da izlediğim büyük insanlar var. Hepsi çok iyi, bu isimleri hayal ederek buraya geldim ben. Survivor olmadan All Star oldum. Saygısızlığım olduysa hakkınızı helal edin' dedi. Yaman'ın Ogeday'a söylediği, 'Herkesin şampiyonu sensin' sözleri ise eleme gecesine damga vurdu.

  • Zeynep Bastık Ameliyat Olacağını Açıkladı
    13:10 Zeynep Bastık Ameliyat Olacağını Açıkladı

    Zeynep Bastık, sosyal medya hesabı üzerinden kulak-burun-boğaz doktoruna göründüğünü ve burnundan operasyon geçirmesi gerektiğini duyurdu. Bastık, uyuyamadığı ve nefes alamadığı için taktığı bantların sebebini öğrendiğini ve ameliyatın kısa süreceğini belirtti.


Advertisement