Enes Batur, Youtube'dan Ayda 530 Bin TL Kazanıyor - Son Dakika
Magazin

Enes Batur, Youtube'dan Ayda 530 Bin TL Kazanıyor

Yedi milyona yakın abonesi bulunan ve genç kitlenin önemli bir kısmına hitap eden Enes Batur, Youtube'dan ayda 530 bin TL kazanıyor.

01.05.2018 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de son yıllarda YouTube sektöründe adından en çok söz ettiren isimlerin başında gelen Enes Batur'un aylık kazancı dudak uçuklatıyor.

Konuyla ilgili Milliyet'teki köşesinde bir yazı kaleme alan Ali Eyüboğlu, "İlk sinema filmi 'Hayal mi Gerçek mi?'yle 1 milyon 480 bin 047 seyirciye ulaşan ve 17.4 milyon TL hasılat yaptıran Batur, şayet söylenenler gibi YouTube'dan ayda ortalama 530 bin TL kazanıyorsa, seneye vergi rekortmeni ünlüler arasına giren ilk YouTuber olur" ifadelerini kullandı.

İşte Eyüboğlu'nun yazısındaki ilgili kısım;

Türkiye'de sosyal medyadan para kazanan çok... Müşteriden aldığı paranın karşılığını veren, namuslu davranıp gelir vergisi ödeyenlerin yanında, sahtekârlar, paraları cebe indirip bir kuruş vergi ödemeyenler de var. Hükümet, bu amaçla kanun çıkardı, ama henüz vergi cezasına çarptırılan olmadı… Çünkü mecra çok büyük ve kontrolü zor. Ünlülere sosyal medya hizmeti veren bir YouTube ajansının yöneticisi, parayla video paylaşanların sahtekârlıklarını örneklerle anlattı, şaştım kaldım.

YouTube'da 10 bin izlenmeye karşın, 3 bin beğeni başarı… Bunu bilen sosyal medya sahtekârları arasında, satın aldıkları izlenmeden önce beğenileri yükleme gafletinde bulunanlar bile var. Videoyu izleyen 300 kişi, beğenen 10 bin… Şaka gibi, ama yapılıyor bu…

Sosyal medyada dönen paralar üzerine çarpıcı rakamlar veren ajans yöneticisi, YouTuber Ener Batur'la ilgili telaffuz edilen aylık geliri söyledi. İlk sinema filmi 'Hayal mi Gerçek mi?'yle 1 milyon 480 bin 047 seyirciye ulaşan ve 17.4 milyon TL hasılat yaptıran Batur, şayet söylenenler gibi YouTube'dan ayda ortalama 530 bin TL kazanıyorsa, seneye vergi rekortmeni ünlüler arasına giren ilk YouTuber olur!

Enes Batur, Youtube\'dan Ayda 530 Bin TL Kazanıyor

Son Dakika Magazin Enes Batur, Youtube'dan Ayda 530 Bin TL Kazanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • BaZ: Bir iki tane videosunu izledim adam gerizakalinin önde gideni nasıl izleniyor hayret doğrusu 28 4 Yanıtla
  • Ys23: Soytarilik bizim zamanimizda para bile etmezken simdi milyoner yapiyor ne gunlere kaldik ahir zaman 25 0 Yanıtla
  • Atsız: Bu ülke delilerle , gerizekalılarla , ruh hastalarıyla doludur. 22 2 Yanıtla
  • SS: Bir baltayla sap olamamış sarlatanlari biz zengin ediyoruz değişik bir milletiz 21 0 Yanıtla
  • SİVASLI: BAKIN ADAM DEVLETE VERGİ ÖDEMİYOR YOUTUBEDEN GELEN PARA KEŞ PARA DEVLET EL ATMALI BÜYÜK PARALAR DÖNÜYOR YOUTUBE TÜRKİYEDE ANLAŞMALI ACİL MÜDEHALE EDİLMELİ Kİ DOLARIN DALGALANMA SEBEPLERİNDEN BİRİ DİKKAT ARAŞTIRIN 15 4 Yanıtla neolcek şimdi: dolar dalgalanıyormu, youtube mi nedeni, youtubenin ezdiği bir ekonomiye mi sahibiz. vay bitmişiz demek ki. 4 1
  • Ruya: Cem sahan bunungibi internet fenomenleri komedi altinda soytarilik yapiyolar dunya kadar para kazaniyolar bana gore hicbiri komik deil hem dusundurup hem gulduren kemal sunal senersen gulse birsel gibi hakkini verensanatcilar 16 2 Yanıtla
  • Mrt: Soytari baska bisey yok 15 3 Yanıtla
  • KOMUTAN: Bu tip insanlara siz prim verirseniz daha çok götürür.Çocuklar küfür öğreniyor izlemeyin çek video 7 milyon beğensin paralar cepte elini yüzünü yıka gençlik,açılışın. 13 4 Yanıtla
  • Çekememezlik: Lan yorumlara bakinca ne kadar çekemez bir milletiz.adam yapiyor cayir cayir parasinida aliyor.sen yap sende al..kiskançliğin luzumu yok.. 3 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.


Advertisement