Gerçek Yaşam Suyun Altında - Son Dakika
Magazin

Gerçek Yaşam Suyun Altında

Gerçek Yaşam Suyun Altında

"Tövbeler Tövbesi"nin "Fidan"ı Fulya Zenginer, tam bir dalış tutkunu.

24.01.2012 11:03

atv'nin sevilen dizisi "Tövbeler Tövbesi"nde "Fidan" karakterini canlandıran oyuncu Fulya Zenginer'in dalma hobisi olduğu ortaya çıktı. Hafta sonları setten vakit buldukça Saros Körfezi'ne dalmaya giden Fulya Zenginer, su altında fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Yaklaşık 8 aydır dalış sporu ile uğraştığını belirten Zenginer, "Dalgıçlıkta yeniyim fakat kendimi çok geliştirdim ve metre olarak çok derinlere iniyorum" diyerek bugüne kadar en çok 24 metreye daldığını da sözlerine ekledi.

Su altında kendisine eşlik eden hocası İhsan Polat'tan eğitim alan Zenginer'in su altındaki fotoğraflarını Osman Temizel çekti. Küçükken aynı zamanda yüzücü olduğunu belirten Fulya Zenginer, su altına her zaman merakı olduğunu belirtti. Güzel oyuncu, "Dönem boyunca yoğun bir tempoda çalıştığım için tatil yapmaya fırsat bulan bir insan değilim. Bir arkadaşımla dalgıçlık üzerine konuştuktan sonra dalış yaptım. Tüm stresimi ve yorgunluğumu aldı. Bütün hafta çalışıyorum, sonrasında iki gün gidip dalış yapıp geliyorum. ve yıllardır tatil yapmış gibi sete geri dönüyorum" dedi.

'UÇMAKLA EŞDEĞER'

Suyun altında kendini her şeyden arınmış hissettiğini ifade eden Fulya Zenginer, "Garip bir şey ama suyun altında oksijen alıp karada devam ettiriyorum. Gerçekten asıl yaşam alanı orası ben bunu çözdüm. Suyun altında bir giz var, hiçbir şeye dokunulmamış ve her şey çok doğal. Orada daha dokunulmamış ve korunaklı bir dünya olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu. Dalmayı ve suyun altında geçirdiği o dakikaları sonsuzluk ile örtüştüren oyuncu, "Dalmak ve suyun altı uçmakla eş değer, hiçbir şekilde hiçbir şey ile bir bağınız yok ve uçuyorsunuz" diyerek yaşadığı tutkuyu anlattı.

Suyun altında kullanılan lisanı öğrendiğini ve iyice kavradığını belirten Fulya Zenginer, uçmayı da düşündüğünü söyledi. Bugüne kadar uçmak ile ilgili sadece 200 metre yükseklikte parasailing yaptığını vurgulayan Fulya Zenginer, en kısa zamanda yamaç paraşütü ya da paraşütle atlamayı deneyeceğini de ifade etti. Zenginer, "Bungee jumping gibi sadece korku uğruna yapılan şeyleri yapmam. Çünkü benimkisi korkuyu yaşamak değil havada uçma keyfi" yorumunu yaptı.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Gerçek Yaşam Suyun Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement