"Gerekirse Kılıç da Kuşanırım, Ata da Binerim" - Son Dakika
Magazin

"Gerekirse Kılıç da Kuşanırım, Ata da Binerim"

"Gerekirse Kılıç da Kuşanırım, Ata da Binerim"

Bursalı oyuncu Ececan Gümeci, dönem filmi için bir davet gelirse seve seve kabul edeceğini belirterek, "Gerekirse kılıç da kuşanırım, ata da binerim" dedi.

21.03.2012 09:28

Bursalı oyuncu Ececan Gümeci, dönem filmi için bir davet gelirse seve seve kabul edeceğini belirterek, "Gerekirse kılıç da kuşanırım, ata da binerim" dedi.

Özel bir kanalda yayınlanan 'Alemin Kralı' isimli dizide kocasından durmadan dayak yiyen 'Nihale' karakterini canlandıran başarılı oyuncu Ececan Gümeci, Bursa'nın yerlisi olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Profesyonel oyunculuğa 15 yaşında başlayan Gümeci, oyunculuk hayatının 10 yaşında Bursa Osmangazi Belediyesi'nin tiyatro kurslarıyla başladığını dile getirdi. Devlet Tiyatrosu'nda çocuk oyuncu olarak hem eğitime başladığını hem de ufak ufak rollerde sahne aldığını dile getiren Gümeci, "Emin Gümüşkaya,

Ahmet Somert ve Neriman Uğur gibi usta tiyatroculara baka baka bir gün, 'Anne ben konservatuara gideceğim' dedim ve 15 yaşımda üniversiteye gittim. Tiyatronun eğitimini aldım, Atatürk Üniversitesi G.S.F. Oyunculuk Bölümü mezun oldum. İlk Bursa'da başladım ve Uludağ Üniversitesi'nde öğretmenlik yaptım" dedi.

"HALKIN İÇİNDEN OLMAK ÇOK GÜZEL"

Öğrencilerinden birinin başrol oynadığını söyleyen başarılı oyuncu, 'Alemin Kralı' dizisinin çok güzel gittiğini anlattı. Gümeci, " Kubat'la ikimiz birbirimizi yemeğe devam ediyoruz ama aynı zamanda birbirimizi çok seviyoruz. Nihale karakteri üzerime yapışmaz diye düşünüyorum. Yolda beni görünce, 'Nihale abla, Nihale yenge Kubat enişteye selam söyle. Fazla dövmesin seni. Nihale seninle gurur duyuyoruz' gibi sözler söyleyen teyzelerin, ablaların olduğunu gördüğümde halkın içinden olmanın ne kadar güzel

olduğunu anlıyorum. Dizilerim var, sinema filmlerim var. Bir oyuncu her role girebilmeli. Ama Nihale çok halktan biri olduğu için be nde sevdim açıkçası" dedi.

Dizideki kadına uygulanan şiddet ile kara mizah yaptıklarını, güldürürken düşündürmek istediklerini söyleyen oyuncu, "Evet biz dizide kavga ediyoruz, birbirimizi dövüyoruz ama bunun böyle olmadığını, aslında birbirimizi çok sevdiğimizi, konuşarak da birçok sorunumuzun üstesinden gelebileceğimizi söylüyoruz seyircilere. Yani kavga etmesek de evin içinde eğlenebileceğimizi dillendiriyoruz. Tabii biz bunu şiddetle gösteriyoruz. Şiddetli bir sevgi ile şiddetli bir çatışma ile gösteriyoruz" mesajını verdi.

"GEREKİRSE KILIÇ KUŞANIRIM"

"Eğer dönem filmi çekilecekse her zaman varım" diye konuşan Gümeci, "İlk defa geçenlerde ata bindim. Arkadaşım dedi ki, 'Sen sanki yıllardır ata biniyormuşsun gibi. O kadar yakıştı.' Yani gerekirse kılıç da kuşanırım, ata da binerim. Kuvay-i Milliyeciyiz. Bizim atalarımızı geleneklerimizi hiçe saymamamız gerekiyor. Eğer dönem filmi çekilecekse her zaman varım seve seve oynarım" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin 'Gerekirse Kılıç da Kuşanırım, Ata da Binerim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement