Hollywood Yıldızı Michael Douglas'ın Unutamadığı Halıcı - Son Dakika
Magazin

Hollywood Yıldızı Michael Douglas'ın Unutamadığı Halıcı

Hollywood Yıldızı Michael Douglas\'ın Unutamadığı Halıcı

Dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Oscar ödüllü Michael Douglas'ın 25 yıldır unutamadığı halıcı, Muğla'nın Bodrum ilçesinde ortaya çıktı.

18.11.2013 16:24  Güncelleme: 01:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oscar Ödüllü sinema oyuncusu Michael Douglas, bir İtalyan gazetesindeki röportajında, Türkiye'de televizyonu bile olmayan ıssız bir köydeki bir halı imalatçısının kendisini ismiyle tanımasından duygulandığını anlatmıştı.

25 YIL SONRA HATIRLADI

1989 yılında Türkiye’ye ailesi ile gelen Douglas, Bodrum’da tatil yapmış ve daha sonra bir halıcıya uğramıştı. O zamanlar televizyon bulunmayan Etrim köyünde halıcılık yapan Mehmet Başol ile tanışan Douglas, kendini tanıyan Başol’dan çok etkilendi. Aradan 25 yıl geçmesinin ardından bir italyan gazetecisinin en çok etkilendiğiniz anınızı anlatır mısınız sorusu üzerine 64 yaşındaki Douglas, Türkiye’yi gezmeye gittiği yıllarda bir köye uğradığını ve o dönemler de televizyon bile bulunmayan köyde halıcılık yapan bir Türk vatandaşının kendisini tanıması olduğunu söyledi.

"KÖY KAHVESİNDE ÇAY İÇTİ"

Ünlü oyuncunun bahsettiği halıcı, Bodrum’a bağlı Muncular beldesinin Etrim köyünde ortaya çıktı. Etrim Halıcılık sahibi Mehmet Başol ise Douglas’ın kendini hatırlamasına çok sevindi. Etrim Halıcılık’ın sahibi Mehmet Başol, 25 yıldır Douglas’ın kendisini unutamamasına sevindiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Michael Douglas, bizi 1989 yılında ziyaret etti. Bütün arkadaşlarım bana çok ünlü ve özel biri geliyor iyi karşıla dediler. Biz köy kahvesinde köylülerle birlikte karşıladık. Ben kendisine ismini söyleyerek köyümüze hoşgeldiniz dedim, çok etkilendi. Köy kahvesinde oturup çay kahve içti." dedi.

"EVİMDE KÖY YEMEĞİ İKRAM ETTİM"

Ona çok güzel bir anı yaşattıklarını anlatan Başol, şunları söyledi: "Daha sonra halı atölyelerimizi ve halı tezgahlarımızı gezdi. Halı dokuyan kızlarla sohbet etti. Eşine ve kendisine halı dokumasını gösterdik. Çok etkilendiler bu durumdan. Daha sonra köye gazeteciler geldi ve çekim yapmaya başladı. Gazetecilere beni böyle bir köyde rahatsız etmeyin bu güzel köyde dinlenmek istiyorum dedi. Gazetecileri görünce şaşırdı çünkü o zamanlar köyde ne televizyon ne telefon ne de iletişim vardı. Michael Douglas o zamanlar köyden etkilendi ve bunu yıllar sonra bir gazeteciye verdiği röportajda anlattı. Bunu duymak bana çok büyük bir mutluluk ve onur verdi. Evimde ona köy yemekleri ikram etmiştim. Bizden alışveriş yapıp kilim ve halı satın aldı. İnşallah birgün Michael Douglas’la görüşmemiz nasip olacak. 2011 yılında tekrar Bodrum’a geldiğinde kendisine ulaştık davet ettik. Ama çok doluyum iş için geldim ve yanımda arkadaşlarım var demişti. Ama bir gün tekrar mutlaka geleceğim dedi. Şu geçen yıllar içinde bizi tekrar hatırlayıp, anımsaması köyü hatırlaması beni çok mutlu etti.”

HALICI BASINI KANDIRDI

Başol, Douglas ve ailesinin o yıllarda sadece kendilerine uğradığını belirterek şunları söyledi: “Bir arkadaşımız var burada halı işi yapan. Benim yerime çıkıp bahsedilen halıcı benim demesi beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Yapılan yanlış haberlerle insanların haber duygularının sömürülmesi doğru değil. Haberlere çıkan kişi Michael Douglas’ın 1989 yılında köyüme geldiği günlerde yedi, sekiz yaşında bir çocuktu. Douglas, 2011 yılında Bodrum’a geldi kendisine ulaştık, köyümüze davet ettik ama iş için geldiğini söyledi. Bir daha geldiğinde yanıma geleceği için söz verdi. Ben Douglas’a bir halı ayırdım ona hediye edeceğim.” 

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Hollywood Yıldızı Michael Douglas'ın Unutamadığı Halıcı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement